FC Barcelona spravila ďalší krok k zisku triple. Vo finále Copa del Rey porazili Katalánci Athletic Bilbao 3:1 (2:0) a zabezpečili si len týždeň pred finále Champions-League druhý titul – po zisku majstrovského. O góly sa postarali – opäť a znova – superhviezdy Lionel Messi (20./74.) a Neymar (36.).

Poučenia:

Barcelona ukázala najmä v 1. polčase vynikajúce predstavenie. S "One-Touch-futbalom“ ako z jej najlepších časov počarovali Messi & spol. súpera z Bilbaa. Najmä malý Argentínčan triumfoval v zápase podľa ľubovôle. Prvý a tretí gól strelil "La Pulga“ sám, pri druhom bol pri jeho príprave.

Barcelona si tým zabezpečilo druhý titul tejto sezóny a je aj vo finále Champions League za veľkého favorita. "Blaugrana“ celebrovali svoj šport opätovne ako v najlepších časoch. I obrannému systému Juventusu môžu byť priveľkým sústom, ktoré Juve len ťažko zastavia.

Vrcholy:

12. Luis Suárez má možnosť po vynikajúcej príprave akcie od Raktiča, no Iago Herrerìn zabránil krásnou parádou.

20. GOOOL FC Barcelona! Fantastická trefa Lionela Messiho. Argentinčanovi „zožrala“ jeho finty v driblingu prakticky celá obrana Bilbaa a Messi vo finále akcie sucho a tvrdo zakončil na bližšiu žrď.

26. Temer druhý gól Barcelony. Po peknom pase Messiho je Luis Suárez úplne voľný a nahráva „guľaté čudo“ do stredu, kde proti Neymarovi vynikajúco reaguje brankár Bilbaa Iago Herrerín.

27. Ďalšia možnosť Piqueho, ktorý je po trestnom kope absolútne voľný a dostane sa k streľbe. Opäť je na mieste Herrerín, ktorý „drží“ svoj team.

36. GOOOL FC Barcelona! Neuveriteľný ťah "Blaugrana": Rakitič krásnou kolmičkou, Messi a Luis Suárez zbavili Bilbao kúzla. V strede pred bránou mohol Neymar len zasunúť loptu do prázdnej brány – ako pri futbale na malom ihrisku ...

42. Prvá skutočná príležitosť pre Bilbao. Inaki Williams prevzal z voleja center z pravej strany no trafil len žrď.

74. GOOOL FC Barcelona! Dani Alves sa výborne presadil na pravej strane. V strede obrany nešli zadáci Bilbaa konzekventne proti lopte. Namiesto nich je na správnom mieste Lionel Messi, ktorý vonkajškom ľavej nohy stáča loptu do siete.

80. GOOOL Atletic Bilbao! Baskovia skórujú úplne z ničoho. Williams sa presadil v strede po centri zľava a hlavou triafa ľavý spodný roh na vzdialenej žrdi.

90. Xavi s kvalitným voľným kopom. Lopta „tušíruje“ bočnú žrď a ide do autu.

Bomba: sólový beh Messiho s loptou

Argentínčan mašíroval pri prvom góle cez kompletnú obranu Bilbaa. „La Pulga“ „vyháčkoval“ až piatich protihráčov predtým ako skóroval na 1:0.

V ofsajde: priebežné emócie

Krátko pred koncom zápasu bolo na trávniku znova horúco. I keď zápas už bol dávno rozhodnutý ovládli hráčov emócie. Po pokuse Neymara o „kabinetný kúsok“ došlo k strkaniciam a Brazílčana musel chrániť jeho priateľ Dani Alves a odviezť ho z nebezpečnej zóny.

Štatistika: 120

Spolu už 120 gólov dosiahlo útočné trio Barcy. Neymar, Luis Suaréz und Messi tým prepísali rekord, ktorý doteraz držali Cristiano Ronaldo, Karim Benzema a Gonzalo Higuain (118 gólov) zo sezóny 2011/2012.

zdroj : www.de.eurosport.yahoo.com
preklad, úprava : Peter

saamci

39
2015-06-01 17:29:09

nádhera :D pokračovať v tomto trende aj v berlíne...visca !!!

lakypeso

27
2015-06-01 17:45:02

Podľa mňa sa táto sezóna skončí s treblom a tridente dá 122-124 gólov

tomessi

11
2015-06-01 21:06:11

Finale CdR neodvysielala u nas ziadna TV, v sportovych spravach davali zaznamy z finale poharov v Portugalsku, franczku, turecku... Aj ich oslavy... Iba Barcelona nikde, to nie je nahoda.. Uz dlhodobo najlepsi klub na svete s najlepsimi hracmi niekomu poriadne pije krv... Asi fakt musime vyhrat treble aby nam dali par sekund v sportovych spravach... Kde to preboha zijeme?

Neymo

5
2015-06-01 21:25:56

Už sú dva, teraz sa ide po tretí.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.