Denník Sport prostredníctvom svojho šéfredaktora Lluísa Mascará slovne zaútočil na FIFA a jej šéfa Seppa Blattera.

FIFA je skorumpovaná organizácia so skorumpovaným šéfom. To vie každý. Sepp Blatter však pokračuje vo svojej diktatúre z tretieho sveta. Našťastie mu do konca vlády zostáva len niekoľko mesiacov. Každopádne, nateraz si v rukách stále drží absolútnu moc vo svetovom futbale. Robí si čo chce spolu s arbitrážnymi rozhodnutiami, ktoré sú odôvodnené len vďaka hanebným úplatkom a potom sa dokonca opovažuje dávať morálne lekcie.

Podobne to urobil aj s neprimeranými a nespravodlivými sankciami voči Barcelone. V prípade La Masie aj napriek chybám FC Barcelona, prekrúca vlastné pravidlá FIFA. Obviniť Barcelonu z obchodu s deťmi je pokrytectvo. Blatter zničil životy mnohých detí s jeho absurdným trestom. Rodiny, ktoré vo svojich deťoch videli nádej pre budúcnosť. Teraz sa ich sen stal nočnou morou.

To, že Barcelona za posledné 2 prestupové obdobia nemohla podpísať žiadneho hráča je len poznámka pod čiarou tejto ságy. Ale fakt, že nemôžu hráča ani len zaregistrovať, to celkom jasný škandál. Hovoríme o Ardovi Turanovi, ktorý by hral miesto dlhodobo zraneného Rafinhu. FIFA poškodzuje klub po športovej aj inštitucionálnej stránke absolútne svojvoľným spôsobom. Je to ako nespravodlivé, tak aj nečestné.

Aký je špinavý zámer, ktorý sa skrýva za týmto prenasledovaním? Prečo je Barcelona jediným klubom na svete, na ktorý boli uvalené tieto neprimerané sankcie? Josep Maria Bartomeu a jeho predstavenstvo sa cítia byť obťažovaní Blatterom a jeho kumpánmi. Ale nemajú potrebnú silu, aby s nimi bojovali. Zmôžu sa len na symbolické gesto, zatiaľ čo očakávajú, kým sa tá zlovestná postava stiahne zo svojej pozície. Diabolská sila diktátora.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

One-Two

27
2015-09-25 11:16:25

Jediné čo tam po ňom zostane je hanba. Človek by si myslel že v jeho veku by po sebe mohol zanechať aj niečo viac.

Messiking

18
2015-09-25 11:51:34

je to pravda, co ked uz nad nich nic neexistuje tak si robia co chcu!

tomessi

27
2015-09-25 12:03:29

Je jasne, ze konanie FIFA ma jasny zamer a aj objednavatela. Zatial 4 trofeje pocas sankcii ukazuju vnutornu silu FCB. V historii klubu sme uz zazili aj horsie veci a verim ze to zvladneme! Po skonceni Blatera treba hladat sposob ako zverejnit a potrstat tych co tieto ubohe spinavosti sposobili. A mame silnu motivaciu porazit Fifu dalsim treble. Moj obdiv a vztah k Barce je este silnejsi. Zvladneme to! Sme dlhodobo najlepsim klubom sveta s najlepsim hracom futbalovej historie ! Visca el Barca!
A nech ti chudacikovia co sa na tomto prizivuju, lebo nevedia cestne sutazit, vypisiju ze vyplakavame-na nic ine sa svojou mentalnou urovnou nezmozu. Nie sme protekcny klub!

Anton58

-36
2015-09-25 12:55:11

Kek, Lukasko, to tvoje nizke QI a tie tvoje "clanocky"..

Nebolo to tak davno, co sa tu vina za sankcie pripisovala Rosellovi a jeho neodbornemu manazmentu a na Bartomeua ste viedli hon na carodejnice a nenavideli ho, lebo je to len pajac a predlzena ruka Rosella. A zrazu, vyhrali sa trofeje, vsetko sa zabudlo, vsetky skandaly a Bartomeu je obet a ide po vas FIFA.

ALe je vidno, aki ste debili.. CO je asi pravdepodobnejsie, spyknutie na svetovej urovni proti Barcelone alebo ze ste si to posrali samy? hehe.. Urcite to spyknute..Apropo.. ak Fifa prekruca vlastne normy, nie je nic lahsie ako ich dat na nezavisly arbitrazny sud? Co? Ale...ale...ale.. ale ved to ste uz urobili a aj tak prehrali...

Tak vam nezostava nic ine, len vyplakavat ako blbeckovia. Hehehehe..Ale co cakat od glory hunterov.

dardel

12
2015-09-25 14:01:53

kek nerob hanbu wow hracom alberto, som zvedavy do kedy si budes vytvarat nove konta a pisat tie iste hluposti

Kokosnik

7
2015-09-25 16:14:25

Dakujeme, ze si nam otvoril oci. Vsetko co pises je cista pravda a nikto realitu svetoveho futbalu nepozna lepsie ako ty. Clanky sefredaktorov spanielskych dennikov neprekladat a rovno zakazat! http://static2.fjcdn.com/...

myzuFCB

3
2015-09-25 20:34:20

Jediny debil si tu ty...Co tu ty mudrujes ked ani gramatika ti nic nehovori...Barca si nic neposrala iba ma smolu, ze v tej skorumpovanej FIFE sedi na cele madridisticky skorumpovany stary k***t, ktory si uz davno mal poberat dochodok a nie hrabat peniaze kde sa da a este takym sposobom...Ale vsak na neho pride tiez. Prave dnes som cital, ze uz ho vysetruje švajčiarsky sud a ako svedok je Platini ktory je aj kandidatom na nastupcu tohto skorumpovaneho starca...Takze laska zavri hubu a pal do...

myzuFCB

1
2015-09-25 20:37:09

Opravujem poslednu vetu :D Takze laskavo zavri hubu a pal do...

_Chuck_Noriss_

-1
2015-09-25 20:58:50

Ma smolu? :D To ako vazne? :D Takze vlastne Barca nic zle neurobila a FIFA si vsetky obvinenia vymyslela, lebo sak Perez, Real, iluminati, imigranti, Blatter, UEFA, pocasie, travnik, vsetci su proti Barce a len tak pre nic za nic, bez dovodu. Barca chybu spravit musela a toho sa FIFA chytila, ale tvrdit ut pomaly, ze si vsetko vymysleli len tak zo vzduchu je vazne prejav tuposti.

tomessi

3
2015-09-25 22:20:25

Barca robila presne tie iste "chyby" ako desiatky dalsich europskych klubov, vratane realu... Lenze "niekto", koho fifa nechce zverejnit dal na Barcu podnet... Barca dostala nenormalne sankcie ake top kluby este nikdy nedostali, fifa jej zacala rozkladat najslavnejsiu akademiu a sikanovat chlapcov ktori sa v nej ucili... Koho zaujmy fifa tymto sleduje? Teda nie upozornenie, ale hned tvrde tresty.. Ten kto si zastava fifu je pre mna taky isiy hajzel ako ti skorumpovani paprdovia...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.