Platforma ProSeleccions Esportives Catalanes, čiže katalánska nezisková organizácia založená s cieľom popularizácie katalánskeho športu v utorok publikovala správu, v ktorej je čierne na bielom napísané: "V prípade nezávislosti Katalánska bude Barcelona hrať v lige, v ktorej bude chcieť."

Organizácia zároveň tvrdí, že posledné vyhlásenia Javier Tebasa ako prezidenta LFP a Miguela Cardenala ako prezidenta Najvyššej rady športu sú z časti "kampaňou zo strachu" a že v skutočnosti "argumenty svedčia o niečom úplne inom."

Správa bolo zostavená do štyroch bodov. V prvom organizácia píše, že "Barca bude hrať tam, kde bude chcieť a povedala už, že zostane v španielskej lige. Okrem toho, kto verí, že LFP Barcelone povolí odchod?"

V druhom bode sa jasne píše, že Tebas aj Cardenal klamú, keď tvrdia, že Katalánsko navždy zostane časťou Španielska, pretože "Katalánsko bude také ako rozhodnú obyvatelia, spôsobom slobodným a demokratickým."

Následne sa píše, že Tebas aj Cardenal "hovoria, že katalánske kluby nebudú môcť hrať v španielskej lige, čo je klamstvo, pretože ak dôjde k dohode medzi Španielskom a Katalánskom, tak tam hrať budú. Muselo byť dôjsť k modifikácii Ústavy o športe, čo sa v minulosti už stalo, keď v Španielsku bolo dovolené hrať klubom z Andorry."

Správa vo svojom poslednom bode hovorí: "Je logické, že ak Katalánsko získa nezávislosť, dôjde k zmene Ústavy o športe a Barca aj Espanyol budú hrať v španielskej lige, pretože to pomôže obom stranám. Ako povedal sám Tebas, bez tých klubov liga stratí ako na športovej úrovni, tak aj ekonomickej (...). Ale ak španielsky parlament zmeny v ústave neakceptuje, je jednoduché si predstaviť, že tak prestížny a silný klub ako Barca prijme akákoľvek európska liga s radosťou."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

myzuFCB

-6
2015-09-25 09:39:14

Citujem :"ak dôjde k dohode medzi Španielskom a Katalánskom, tak tam hrať budú". Uz z tohto jasne vyplyva, ze to take jednoduche nebude pretoze, Spanielsko len velmi tazko pristupi na nejaku dohodu ked jednoznacne odmieta oddelenie Katalánska, alebo jeho autonómiu...

elvis33

14
2015-09-25 10:30:24

a myslis si ze su natolko zadubení, aby prisli to tolko penazi, ktore maju z toho ze v spanielskej lige hra aj barcelona? neverim tomu.. :D ano barca im mozno lezi v zaludku, ale peniaze su silna vec.. ;)

cruyff

8
2015-09-25 10:52:35

je to šalamunske, ale podla mňa bude mať veľké slovo aj Madrid, ako hlavné mesto. Bude to zaujímavé, ak bude chciet Madrid, aby Real vládol LL, tak nepripustí vstup Kat.FCB do LL, ale určite to finančne oslabí aj tieto dva kluby. Nie som velmi presvedčený, že Kat. sa osamostatní, lebo okolo volieb bude velmi dusno..visca..

mizap

10
2015-09-25 11:37:13

Barcelona a Real jsou tak skvělí právě proto, že v La Lize je těžká konkurence. Roztříštěním La Ligy logicky dojde k úbytku konkurence a k poklesu výkonnosti jednotlivých týmů.

emiliano

-6
2015-09-25 13:57:33

Barca odchodom z LL upadne, ale LL neupadne.Pozrite sa na rozdelenie našej federálnej ligy - češi stratili málo, ak vôbec, my však sme s našou ligou celkom padli.

elvis33

4
2015-09-25 14:30:30

no, ale mozno preto, lebo na slovensku sa zacal robit futbal podstatne inac ako v cesku.. :) na slovensku ide do sraciek kazdy sport, nie len futbal.. mozno teraz svita na lepsie casy, ale obavam sa ze to je len docasne..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.