Luis Enrique prehral so svojim bývalým tímom 4-1, no nie je to jediný zlý výsledok z úvodu sezóny. Po dôkladnejšej analýze denník Sport vinu zlej hre a nie najlepším výsledkom pripisuje predsezónnej príprave.

Barcelona dokázala na Balaídos prehrať pomerne vysoko. Nie je to úplne bežná prehra, pretože Celta Vigo triumfovala zaslúžene a bola lepšia. Barca pritom o nebezpečenstve súpera vedela. Čo sa teda stalo?

Viac ako o debate Ter Stegen-Bravo či zlyhaniu v kľúčových momentoch by sa malo diskutovať o dôsledkoch predsezónnej prípravy, ktorá bola atypická. Mužstvo musela nalietať tisíce kilometrov po Amerike a hneď na to sa hrali ostré súboje o Európsky a potom Španielsky superpohár.

Barcelona odštartovala pozvoľna s polovicou hráčov na dovolenke, nakoľko hrali na Copa America. Luis Enrique tentokrát nemal šancu s tímom pracovať s pokojom aký mal k dispozícii minulý rok, keď tím vycestoval na sústredenie do Anglicka. Namiesto toho hráči lietali krížom krážom po USA.

Špičkou ľadovca v tomto prípade je kalendár, ktorý tímy nútil vycestovať na Európsky superpohár do Gruzínska hneď 11. augusta. Barcu následne pár dní na to čakalo Bilbao, ktoré jej nedalo šancu a vyhralo 4-0, čím sa v podstate o osude Španielskeho pohára hneď aj rozhodlo. Katalánci však napriek tomu museli o tri dni, teda 17. augusta nastúpiť na odvetu na Camp Nou, kde sa zrodil výsledok 1-1.

Dôsledky tejto bláznivej prípravy sú jasné - fyzické problémy, vykývaná intenzita a zranenia. Mnohé zranenia. Môžeme v každom prípade hovoriť o vydarenom štarte do sezóny aj napriek prehre vo Vigu. Vzhľadom na okolnosti je aj remíza v Ríme akceptovateľná.

Zranenia a trest od FIFA nechal barcelonský káder poriadne vyžmýkaný a teraz sa čaká na FIFA, či povolí registráciu Ardu Turana, aj keď neoficiálne info hovorí, že nie. Okrem toho Barcu čaká Japonsko, kde sa v decembri odohrajú Klubové majstrovstvá sveta.

Treba však povedať, že skorý začiatok sezóny narobil problémy nielen Barcelone, ale aj ďalším španielskym tímom, ktoré teraz nepredvádzajú najlepší futbal, o výsledkoch ani nehovoriac. Keď sa pozrieme na tabuľku La Ligy po 5. kolách, do očí udrie posledná Sevilla, Athletic Club Bilbao má len tri body a Valencia je v strede len so šiestimi bodmi.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Asterix

-19
2015-09-25 09:45:38

výhovorky

airman

27
2015-09-25 10:42:27

Žiadne výhovorky ... coach LE : "Upřednostňuji prohrát s týmem, jako je Celta, který byl lepší než my, na dobře připraveném hřišti, bez jakýchkoliv zákeřností, prostě vyhrál jen zásluhou kvality předvedené hry"

GabrielSVK

16
2015-09-25 09:50:56

El Clasico budeme musiet vyhrat.

Alexis9

12
2015-09-25 10:04:54

Táto prehra nás len môže posilniť. Netreba robiť z toho tragédiu zatiaľ, pretože je začiatok sezóny a Celta hrá zatiaľ veľmi dobre a mám pocit, že tam zakopnú aj iné veľké mužstvá.

tominno9

4
2015-09-25 15:23:47

Keď to berieš takto, tak potom aj Madrid v prvom kole iba zakopol nanešťastie len remízou a to ho posilnilo, v našej situácii plnej obmedzení a zranení, nás táto prehra ťažko posilnila, mentalne sú na tom naši hráči dosť zle po takej prehre ako je 1-4

airman

3
2015-09-25 10:16:14

Z môjho pohľadu hlavná príčina problémových výsledkov na začiatku sezóny, nefunguje to tak že keď niekomu na začiatku mesiaca cinkne na účte miliónová výplata je človek hneď na 100% pripravený hrať ako si to poniektorí predstavujú, keďže za také peniaze by oni osobne hrali aj od rána do večera a každý druhý deň :-)

Culee10

8
2015-09-25 10:46:30

Wau! A na to sme museli prehrať v Lige aby niekomu došlo že príprava bola čistá komédia..

PuyiFCB

14
2015-09-25 11:07:01

Hej fakt to strašně zbytečně moc řešíte, okej poslední zápas byl strašný, ale jinak, jaké "další zlé výsledky"? Fajn prohrálo se 4/0 v superpoháru, což by se asi taky stávat nemělo, ale stát se to čas od času prostě může, dokonce i týmu jako je Barcelona...Bilbao i Vigo nás přejeli, neříkám že ne, ale jinak máme pořád 12 bodů (což jsou z 5 kol 4 výhry), vyhráli jsme Supercup a v LM se dá i ta remíza brát, bod z Říma podle mě není nic, za co by se někdo měl chodit střílet...nějaké ztráty byly, jsou a ještě i budou, ale sezona je dlouhá a rozdíl mezi 1. a 5. místem je 1 bod, což je nic..takže lepší než pořád omílat, co se ve středu posralo by bylo lepší na to zapomenout, poučit se a příští zápas to rozjet znovu..sezona pořád jen začala

bruno1

2
2015-09-25 12:04:22

prehrali sme 4:0 proti Bilbau ktore hralo ako zmyslov zbavene, okopavalo, hralo zo zabezpecenej obrany a premenilo vsetky sance ktore mali. Ale ked tam pride real tak im daruju jeden z najlacnejsich golov aky som v zivote videl

PuyiFCB

7
2015-09-25 11:14:12

co má říkat taková Sevilla, od nich jsem po tom výkonu v superpoháru čekal, že budou hned zkraje atakovat čelo tabulky (něco jako na pozici současné Celty), a když vidím kde teď jsou a hlavně jak hráli poslední zápas s Las Palmas, málem bych brečel :D ale pořád je to začátek, prostě dělat nějaké soudy po 5 kolech je moc brzo...ať se prohrálo kolik chtělo, pořád je velká spousta času na nápravu, a to platí pro všechny týmy, které jsou v tom článku zmíněné..

Roman7

4
2015-09-25 12:11:41

Jediné čo nás posilní je bravo v branke

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.