Ukrajinský obranca sa po roku strávenom v Španielsku vracia späť domov do Šachťaru Doneck.

Podľa katalánskeho rádia RAC1, Barcelona a Doneck pokročili v rokovaniach o prestupe ukrajinského internacionála a obrancu 'blaugranas' Dmitra Čigrinského (23) natoľko, že nasledujúcu sezónu sa opäť stane hráčom Šachťaru. Dmitri prišiel do Barcelony expresne rýchlo potom ako Guardiolovi padol do oka, no nebol schopný jeho formu z Donecka preniesť aj na Nou Camp.

Podľa posledných správ by sa mal Čigrinskij domov do Ukrajiny vrátiť za 15 miliónov eur. Rok predtým, 26. augusta 2009 prestupoval opačným smerom za rekordnú čiastku €25M. V Barcelone nestúpil minulú sezónu len v 14 stretnutiach, no na svoje konto si pripísal hneď 2 tituly.

V minulosti bol obranca Ukrajiny v spojení s rôznymi klubmi ako Manchester United, Chelsea či Bayern Mníchov.

Aj napriek tomu, že detaily prestupovej zmluvy ešte neboli zverejnené, očakáva sa, že sa tak v blízkej budúcnosti stane. Samotný Čigrinskij na otázku, čo hovorí na svoj prestup späť do Šachťaru odpovedal krátko, ale zato výstižne:"Súhlasím."

Čigrinského prestup potvrdil aj tréner Šachťaru Doneck Mircea Lucescu: "Je to pravda. Je to skvelý hráč a chcel som ho mať naspäť. Nezaplatili sme za neho €25M ako sme ho predali, ale aj tak sa stal našim najdrahším hráčom v histórii." 

Lucescu dodal, že Čigrinskij "je veľmi šťastný, pretože chcel hrať aj naďalej profesionálne aj napriek tomu, že opustiť klub akým je Barca nie je ľahké."

Čigrinského prestup tak znamená odchod v poradí už tretieho hráča z Camp Nou toto leto. Predtým tak urobili Yaya Touré svojím odchodom do Manchestru City za €32M a španielsky reprezentant a obranca Alberto Boti, pričom na Španiela si katalánci uplatnili trojročné výkupné právo. 

 

zdroj: totalbarca.com goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.