Barca dokázala v roku 2015 vyhrať s výnimkou Španielskeho superpohára všetko, čo mohla. Jej prezident Josep Maria Bartomeu si dominanciu katalánskeho veľkoklubu uvedomuje a má z nej nesmiernu radosť.

Barca v zápase s River Plate vyhrala rozdielom triedy, o čom napovedá aj konečný stav zápasu, teda 3-0. O dva góly sa postaral Luis Suarez, raz sa presadil Leo Messi. Skvelý výkon však podalo celé mužstvo, od Claudia Brava, až po striedajúceho Sergiho Roberta. Bartomeu si to uvedomuje.

"Je veľkolepé, čo sme dosiahli. Hráme naozaj na vysokej úrovni. Tím má systém a myšlienku, ktorá sa nemení," vravel prezident. "Toto mužstvo je na vrchole futbalového sveta od príchodu Ronaldinha. Motivácia je tu však vždy a keď si to čo robíte aj užívate, tak prichádza úspech."

52-ročný rodák z Katalánska sa vyjadril aj k finálovému duelu MS klubov. "River Plate bojovalo až dokonca, hrali s odvahou, ale poraziť Barcu je náročné. Bezohľadu na súpera tím hrá na vysokej úrovni a Leo Messi je najlepším futbalistom histórie."

Napokon Bartomeu vyslovil aj svoje predsavzatia do budúceho roka. "Dúfajme, že rok 2016 bude úspešný rovnako, ako tento, ale s menším počtom zranení. Teraz je však čas užiť si sviatky."

Zdroj: fcbarcelona.com
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.