Na tlačovej konferencii po neúspešnom El Clásicu sa objavil pochopiteľne aj tréner Blaugranas Luis Enrique, ktorý poskytol novinárom odpovede na otázky ohľadom Gran Derbi. Lucho poznamenal, že tento zápas už je minulosťou.

"To, čo sa stalo, sa môže stať v každom zápase. Sme rivali. Madrid sa zavrel na svojej polovici v prvom polčase a v tom druhom sa dokázal dostať do prechodov do útoku," povedal kouč FCB na tlačovke podľa madridského denníka Marca.

"Prvý gól nás zneistil. Je smolné, že sme prehrali doma. To, kedy však prehráte, si nevyberáte a prišlo to dnes. Musíme ísť dopredu a musíme uvažovať nad Champions League. Sme lídri tabuľky a líder je vždy najkonzistentnejší tím sezóny. Zatiaľ sme ním my," tvrdil.

"Pre mňa tento zápas viac neexistuje. Nie je tu nič, nad čím by som sa zamýšľal. Duel prišiel po dlhej sérii bez prehry, no aj prehra vás toho vie veľa naučiť. Všetky súťaže sú náročné a moji hráči to vedia."

Lucho sa však koncentruje už len na nasledujúci zápas Ligy majstrov s Atléticom. "Zvyšné zápasy budú veľmi dôležité. Musíme posilniť to, čo sme robili dobre a uvidíme, čo sa bude dať zlepšiť. Atlético je komplikovaný súper s rovnakým cieľom ako máme my, ktorý skvele bráni."

Luis Enrique taktiež odmietol špekulácie o zlom striedaní Ivana Rakitića. "Ivan mal žltú kartu a bol by to tak risk. Arda nám mohol dať viac z hry medzi líniami. Mal však smolu, pretože prišiel do zápasu, ktorý bol v tom čase tak trochu šialený."

"Únava? Mám pravidlo nehovoriť o tom, pretože sa nechcem vyhovárať. Barca nikdy nehľadá výhovorky. Niekedy musíte hrať s týmito okolnosťami, musíte cestovať a hrať v rôznych súťažiach."

Zdroj: football-espana.com
Foto: sport.es

Sabuliak

top komentár
41
2016-04-03 00:08:28

Chudak Lucho myslim ze aj on sam cakal od turana viac a teraz ho to mrzi :(podlamna sa turan k nam nehodi .nevie branit , v behu by som ho urcite aj ja predbehol a co si zatial moze vystavit doma nad postel su zlte karty co za nas zatim podostaval

ViscaElBarca88

top komentár
47
2016-04-03 00:09:45

Myslím že vedia co robia keď pre neho ten zápas neexistuje tak ani premňa dúfam že sa to odrazí v utorok a že budeme spokojní

myzuFCB

33
2016-04-03 00:21:19

Myslím si osobne, že sa nič nedeje. Stále sme lídri tabuľky s celkom slušným náskokom. Mali sme dlhu sériu bez prehry, takže raz to muselo prísť. Skoda, že práve v El Classicu, ale ako povedal Lucho, aj prehra dokáže veľa naučiť...Posunie nás to ďalej. Teraz sa treba sústrediť už jedine na Atlético, lebo tam je to úplne niečo iné ako v La Lige

fanboy222

-32
2016-04-03 00:33:14

ja to vidím tak, že lucho takticky nezvladol už druhy zapas v lige po sebe

myzuFCB

2
2016-04-03 10:43:50

Prečo? Pretože striedal Rakitica? Možno to nebol najlepší ťah, ale na druhej strane mal kartu a keby vypadol kvôli karte aj Rakitic (keďže ani Suarez hrat nemoze kvoli karte) je asi lepšie, že ho vystriedal a bude moct hrať proti RS. A navyše v Barce by mal každý kto príde na ihrisko dokázať nahradit druheho. To sa žiaľ nepodarilo, ale ako som uz pisal, stale sme prvý gól slušným náskokom...

PuyiFCB

29
2016-04-03 01:07:53

Strašně mě ten výsledek sere, ale co se dá dělat, jednou ta série skončit musela..Lucho to řekl dobře, musí se jet dál, pořád je to v lize parádně rozehrané a nevím do jaké krize bysme se museli dostat, aby ten titul ještě utekl...v každém případě výkon po vyrovnání byl otřesný, a i když třena zas tak moc neřeší, prohra s Realem bolí hodně...příští týden je klíčový, v úterý LM a pak Sociedad, podle mě asi nejtěžší zbývající ligové kolo...

tomessi

10
2016-04-03 01:30:56

Chalani, nic vazne sa nedeje, Real nic moc nepredviedol, my sme vypustili poslednu polhodinu, hraci mali v nohach tazke zapasy /MSN kvalifikacne/ a v hlavach zapas s ATM. Nikto sa nezranil, to je najdolezitejsie. Real kazdu nasu utocnu akciu, prienik zastavoval faulami, akurat my sme to neurobili na Marcela. Tesia sa ako zmyslov zbaveni, janim gratulujem k uspechu, nech sa aspon trochu potesia, z hladiska titulu im to bude prd platne. V utorok pojde o viac, nemam najmensi dovod pochybovat o hracoch ani Luchovi. Hadam toto nezlomi nasu doveru? Visca el Barca!

guraj1111

3
2016-04-03 07:44:34

Rozohrate to mame stale dobre. Take veci sa stavaju, ked nedate do zapasu vsetko. Neymar nic krat nic a Suarez ziadna technika, narazacka s nim neexistuje, tazkopadny, no hrozne nieco. Vcera spatny vykon, pomaly stojaty futbal. Rakitic a Busquets velmi dobre. Kazdy vudi len tridente a to, ze musi na nich makat 8hracov dalsich sa prehliada. Messi sa prechadza, Neymar bez usmevu, bez radosti z hry ako by mal prestupit a Suarez tragedia cista.

Aministrator

4
2016-04-03 07:52:32

nerobil by som z výsledku tragédiu, real nebol lepší 60 minut nemali neboli poriadne na našej polovici, po náhodnom gole čo dali sme ale prestali hrať. po červenej duplom a to sa nemôže stávať. Prehra je ale dobrá konečne je po tej serií a nebude už zväzovať nohy hráčom, tiež nám kus padol hrebienok a to je pred koncom sezony len dobre treba isť s pokorou do každého zápasu a hrať celých 90 minut. k rozhodcovi nechápem ako nemohol pisknuť faul na Lea (nie penaltu). nechápem prečo ramos vôbec dohral prvý polčas ten mal dostať 6 žltých za ten zápas. Suarez mal ale tiež dostať červenú. Ale chválim postranného že sa nebol pisknuť Balov jasný faul pri gole. Skoda že ral nechcel hrať futbal, zavrieť sa na vlastnej polke je hanba od takého klubu. Teraz hlavne v utorok musíme rozhodnúť doma s ATM.

tomessi

-3
2016-04-03 08:40:10

Moje slova, Real predviedol futbal ala espanyol, getafe... Anceloti by sa za toto hanbil a my ideme zatracovat nasich hracov? Ja si len uvedomujem ze pre hracov musi byt fest tazke mat takychto fans, jeden nepodareny zapas, ktory este k tomu nic vazne neriesi a uz ich odpisujeme... Chcelnby som Real v semi LM, tam im tieto fauly nebudu tolerovat. Zidane sa teda vydal peknou cestou a komenty real fans - uz davno som sa tolko nenasmial akoby vyhrali min treble

emiliano

-6
2016-04-03 09:13:16

Nezatracujeme, len niektorých kritizujeme, konkrétne ja Lea, už druhý zápas v lige za sebou prechodil pred miliónmi ľuďmi - to ho nesere? Iniesta drie, koľko vládze, útočí i bráni a Leo chôdza, poklus, prihrávky dozadu, do strany na pár metrov, spomalí, keď mu nabiehajú...Zarába okolo 3 mil. eur mesačne.

frkmrk

-2
2016-04-03 08:14:50

no len aby sme v semifnale LM nenatrafili na Real

crevo

1
2016-04-03 08:19:45

Bodaj by sme natrafili , dáme im 4ku a budú mať tie hrebienky dole

RougeEtBleu

17
2016-04-03 09:22:37

zasa silné slová ... ale treba najprv cez atletov prejsť :)

fofo112

-3
2016-04-03 17:06:35

Luchové silné reči sa nevyplatili minule povedal barcu môže poraziť len barca a teraz to dostal v plnej paráde, že kecol blbosť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.