FC Barcelona v sezóne 2016/2017 prvýkrát prehrala. Hoci Luis Enrique nie je jediným vinníkom situácie, vzhľadom na zostavu akú proti Deportivu Alavés nasadil, každý upiera pohľad práve na neho.

Na San Mamés sme mohli na strane Barcelony vidieť kvalitnú jedenástku - Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitić, Denis; Arda, Messi a Suárez. Na stretnutie s nováčikom Liga Santander však tréner urobil množstvo zmien. V základe sa zrazu ocitli Cillessen, Mascherano, Aleix Vidal, Mathieu, Digne aj Alcácer. Nestačilo to však ani na bod. Domáci mali problém vystreliť na bránu, chýbal im zápal pre hru, hrali bez zanietenia a myšlienky. Ani príchod Messiho či Suareza nepomohol. Opäť sa tak objavila diskusia na tému priveľkej rotácie.

V tomto smere nás napadne dvojica prípadov s podobne drastickou rotáciou. Oba prípady sa zhodou okolností stali na Anoeta. V roku 2015 kvôli tomu prišlo v šatni Barcelony k zemetraseniu, keď v prvom zápase po Vianociach Katalánci s Realom Sociedad na výjazde prehrali 1:0. Tréner vtedy šetril hráčov ako Neymar, Dani Alves a Messi. Mužstvo s Munirom, Pedrom či Montoyom prehralo. Na mužstvo udrela tvrdá kritika, ktorá donútila Športového riaditeľa Andoniho Zubizarretu k rezignácii.

Vo vtedajšej sezóne Luis Enrique tak drastickú rotáciu viac nepoužil. Barca získala treble. Lucho však špekuloval opäť a opäť na Anoeta, keď na trávnik poslal viac menej experimentálnu zostavu. Sergi Roberto hral miesto Alvesa, Arda miesto Rakitiča, Rafinha miesto Iniestu a Munir miesto Luisa Suareza. Blaugranas opäť prehrali. Pri návrate do Barcelony viacerí hráči základnú jedenástku kritizovali. Barca nakoniec krízu prekonala a získala double.

Aj táto sezóna však ukázala, že Luis Enrique sa nepoučil a proti Alavésu poslal do hry zostavu, ktorá bola až priveľmi pomenená. Samozrejme, podľa papierových predpokladov mali Alavés poraziť hráči aj v takomto zložení, bohužiaľ sa nestalo. Tréner po zápase priznal, že túto taktiku od súpera nečakal. Stratégia trénera hostí sa ukázala ako účinná - tri body sú toho dôkazom.

TIP | Dnes aj výnimočná taktická porada


zdroj: as.com
foto: as.com

FCB1899

5
2016-09-12 09:27:24

K tomu letošnímu zápasu na Anoetě, Luis Suárez hrát nemohl kvůli ŽK, a S. Roberto hraje letos základ

adriano

16
2016-09-12 10:08:55

Tak tréner v sobotu robil zostavu podľa svojho uváženia dobre len neratal s komplikáciami v obrane a hlavne od mascherana ktorý by mal obranu dirigovať. Francúz matie hral dobre aj napriek kritike dal gól druhý skoro a bol by hrdinom zápasu.Skoda tých hrubiek v obrane ale nevadí je to len jeden z mnohých zápasov a hráči podľa mňa zajtra predvedú úplne iný fotbak ako v sobotu.Len má mrzí že to nedáva žiadna naša televízia.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.