Španielsky hrdina z Majstrovstiev sveta tvrdí, že vedel, že tento turnaj nakoniec vyhrajú.

"Vždy som mal vieru a dôveru. Mal som veľa dôvery v tento tím od prvej chvíle," povedal utorok na tlačovej besede organizovanej spoločnosťou Nike v Barcelone.

"Bola to náročná sezóna pre mňa a pre mnohých z nás, ale boli tam aj okamihy, kedy som sa počas tej sezóny cítil dobre. Jednoducho to však bolo ťažké obdobie a nič viac."

"A potom prišiel Svetový šampionát, všetci sme boli nadšení a chceli sme hrať. Naozaj som dúfal, že veci budú hrať v náš prospech, ale prišiel prvý zápas a všetko sa zmenilo - no naše mužstvo sa s toho dostalo a skončilo to tak ako už vieme."


Na otázky, aby opísal svoje pocity po výhre na Svetovom šampionáte, 26-ročný stredopoliar reagoval pochopiteľne natešene.

"Nie je jednoduché to vysvetliť. Všetko čo môžem povedať je, že som nesmierne šťastný a k tomu streliť taký dôležitý gól pre všetkých, aby sa mohli milióny ľudí radovať - to je na nezaplatenie."

"Veľa ľudí nám drží palce, trpia spolu s nami, takže vidieť ich šťastných je naozaj na nezaplatenie."


Potom čo Iniesta strelil ako sa neskôr ukázalo víťazný gól, oslávil ho vyzlečením dresu, pod ktorým mal na tričku odkaz pre Daniho Jarqueho, ktorý minulý rok zomrel na následky infarktu.



"Vždy som mal na mysli vzdať mu nejakým spôsobom hold," vysvetlil Andrés.

"Bol futbalistom a celá ta myšlienka ma napadla pre finále. Fernando Llorente to medzirečou spomenul, pretože viacerí hráči podobným spôsobom vzdali hold Antoniovi Puertovi (zomrel na zlyhanie srdca v roku 2007), alebo iným hráčom, na ktorých im záležalo, no bohužial už nie sú viac medzi nami."

"A lepšia príležitosť ako vzdať hold veľkej osobnosti a priateľovi akým Dani bol nieje. Bolo to najlepšie vzdanie holdu v najlepšej chvíli, aby sme si boli istý, že je stále s nami."

 

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.