FC Barcelona naháňa príjmy, aby by bola schopná vniesť rovnováhu do účtovníctva a obeťou zlého finančného stavu v klube sa stal Arthur Melo, ktorému sa rozplynul sen pred očami. Brazílčan sa už nachádza v Turíne, aby absolvoval lekársku prehliadku a uzavrel svoj prestup do Juventusu. Nesie tak dôsledky za úbohé finančné plánovanie vedenia Barcelony.

Chaos v Barcelone panoval už na začiatku tohto roka, keď v súvislosti s aférou Barçagate odišlo z vedenia 6 jeho členov. Táto rezignácia mala len jeden jediný dôvod: odchádzajúci členovia vedenia na čele s Emili Rousaudom nechceli mať absolútne nič spoločné z krokmi Josepa Mariu Bartomeua, ktorý si ako prezident FC Barcelona potajme rieši svoj vlastný biznis. Tu sa to však celé neskončilo, práve naopak. Nielen Emili Rousaud začal o celej záležitosti otvorene hovoriť. Bývalý viceprezident FC Barcelona po svojom odstúpení vydal vyhlásenie. Bližšie o výrokoch Rousauda si môžete prečítať v článkoch TU a TU.

Pritom škandál okolo I3 Ventures, teda Barçagate, je len vrcholom ľadovca. Čo je vlastne Barçagate? - vedenie FC Barcelona najalo firmu, ktorá mala prostredníctvom sociálnych sietí vylepšovať imidž vedenia Blaugranas a diskreditovať hráčov, bývalých hráčov či ďalšie osoby spojené s katalánskym klubom. I3 Ventures prostredníctvom približne stovky falošných účtov a stránok na sociálnej sieti Facebook a Twitter očierňovala rôznych hráčov, bývalých hráčov či ďalšie osoby spojené s klubom a na druhej strane podporovala dobrý imidž prezidenta Josepa Mariu Bartomeua a jeho vedenia. Firma dostala za úlohu pošpiniť povesť hráčov ako Leo Messi či Gerard Piqué. Svoje si museli vytrpieť Xavi Hernández alebo Carles Puyol, dokonca aj Pep Guardiola.

I3 Ventures za tieto služby zinkasovala od Barcelony 1 milión eur v šiestich splátkach, ktoré majú uhradiť rôzne sekcie klubu. Barcelona potvrdila spoluprácu s touto spoločnosťou, ale ubezpečila, že nezodpovedá za obsah činností tejto firmy, pretože požadovala vytváranie správ len v pozitívnom tóne. Zdroje z klubu mali pre španielsku tlač pripustiť, že sa im nepozdávali niektoré príspevky, ktoré boli uverejnené. V posledných týždňoch v klube prebiehal audit, ktorý vykonávala firma Price Waterhouse Cooper a jeho cieľom bolo zistiť pravý stav vecí. Audit je podľa médií hotový, ale vedenie klubu zatiaľ nezverejnili jeho výsledky.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

18 komentáre
2020-06-28 12:34:29
Až doteraz som nechcel uveriť tomu ,že oči sú brána do duše až pokiaľ som sa nepozrel na rôzne fotky ,na ktorých je bartomeu, aká sviňa to môže byť :)
2020-06-28 12:44:42
Neviem ako je mozne takuto antikampan proti Bartovi a vedeniu robit, akoze ideme sa yvarit ze Artur je nepredajny pritom jeho vykony su velmi slabe na Barcu bohuzial neukazal nic svatoborne, Barca je na marketingovom vrchole a aj ked sa robi vela chyb tak nikto nie je bez chyb ale nechapem tento hejt, napr. Real vystval legendu Ronalda(aj ked ho nemusim) a este vsetci Florentina chvalili my za poriadny balik predavame slabeho Artura a vyhadzujeme vedenie:)