Ronald Koeman postupne kontaktuje všetkých hráčov FC Barcelona. Včera sa o plánoch nového trénera Blaugranas dozvedeli hráči ako Suarez, Rakitić či Umtiti, ktorí budú musieť opustiť klub. Dnes prišiel rad na Sergia Busquetsa.

Holandský tréner v službách FC Barcelona informoval Luisa Suareza, Samuela Umtitiho, Ivana Rakitića a Artura Vidala, že s nimi viac nepočíta a nový projekt na Camp Nou odštartuje bez nich. V pondelok sa Jordi Alba naopak dozvedel, že sa nachádza v plánoch trénera, ale musí podávať lepšie výkony.

Dnes ráno viac informácií o svojom ďalšom pôsobení na Camp Nou získal aj Sergio Busquets, ďalší veterán a legenda Blaugranas. Kým včera Koeman napríklad so Suarezom hovoril len po telefóne a celý rozhovor trval ani nie minútu, dnes sa tréner s Busquetsom stretol s tréningovom centre klubu a rozhovor trval približne pol hodinu.

Koeman má s pivotom Barcelony jasný zámer - chce ho udržať v klube, no 32-ročnému záložníkovi sa zmení status v mužstve. Defenzívnym záložníkom číslo jeden od budúcej sezóny bude Frenkie de Jong a Busquets sa bude musieť uspokojiť s úlohou náhradníka. Koeman si je v každom prípade vedomý, že Busquets môže byť stále prínosný pre mužstvo a zároveň ho potešilo, že veterán rešpektuje svoje nové úlohy v tíme.

zdroj: marca.com sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2020-08-25 13:39:23
na 100% súhlasím s rozhodnutím
2020-08-25 13:41:44
hej ako nahradnik stale fajn ked treba hru ukludnit pri vedeni napriklad