FC Barcelona vo včerajšom zápase príjemne prekvapil a nedala Villarrealu žiadnu šancu. Pohodlne zvíťazila 4:0 a veľký podiel na zisku troch bodov mal Ansu Fati, ktorý strelil 2 góly a vybojoval pokutový kop. Štart do sezóny na výbornú, pozrime sa bližšie na výkony jednotlivých hráčov.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6,9

V neprítomnosti Ter Stegena toho veľa ukázať nemusel, keďže Villarreal v ofenzíve nebol veľmi nebezpečný, no ak musel zasiahnuť, stál na svojom mieste a zaslúžil si čisté konto.

Sergi Roberto - 6,7

V tomto stretnutí mal problémy zapojiť sa do ofenzívy a z tohto pohľadu odohral slabý zápas. V defenzíve si uhral svoje, ale po príchode Desta bude mať veľké problémy udržať sa v zostave.

Piqué - 7,2

Aj napriek tomu, že po fiasku s Bayernom ponúkol svoj odchod, Barça sa ho nikdy nevzdá. Aj nový tréner Barcelony využíva jeho obrovské skúsenosti, ale je zrejmé, že vzhľadom na vek nemôže odohrať všetky zápasy v sezóne.

Lenglet - 7,2

Francúz sa neustále zlepšuje v prihrávaní lopty a proti Villarrealu predviedol veľmi dobrý výkon.

Alba - 7,9

Lietal hore dole po svojej strane, prihral Fatimu na prvý gól a výborne spolupracoval s Messim. Nemal ďaleko k tomu, aby sa zapísal na streleckú listinu, no Sergio Asenjo výborne zasiahol.

Busquets - 6,3

Aj pozícia tohto hráča v základnej zostave Blaugranas je v ohrození. Pôsobil unavených dojmom, nestíhal a Pjanić mu dýcha na krk.

De Jong - 7,1

Už po pár zápasoch pod Koemanom na svojej prirodzenej pozícii sa zdá, že De Jong sa na trávniku cíti istejšie. Veľmi dobrý štart do sezóny a očakávania sú také, že sa ešte zlepší.

Griezmann - 6

Fanúšikovia ho opäť kritizujú za jeho slabý výkon a že sa nezapájal do hry, ale je potrebné si uvedomiť aké mal taktické pokyny od trénera. Jeho neustále nábehy do priestoru nádherne otvárali priestor pre Ansu Fatiho. Čas slávy pre Griezmanna ešte príde.

Coutinho - 7,6

Prihral Fatimu na druhý gól a len brilantný zákrok zo strany Asenja mu zabránil v tom, aby strelil gól aj on. Zdá sa, že je mimoriadne motivovaný využiť druhú šancu na Camp Nou po návrate z hosťovania v Mníchove a doterajšie výkony z jeho strany sú veľmi sľubné.

Fati - 9,6

Niet pochýb o tom, že ak si udrží chladnú hlavu, stane sa z neho futbalová hviezda budúcnosti. Šance zakončil ako ďaleko skúsenejší futbalista a pri rozhodovaní ukázal, že sa mimoriadne futbalovo rozvinul.

Messi - 7,9

Hral s úsmevom na tvári aj napriek tomu, že počas leta chcel z klubu odísť. Strelil gól z pokutového kopu a jeden z jeho centrov si Pau Torres upratal do vlastnej siete. Len Asenjo mu zabránil v tom, aby strelil viac gólov.

Náhradníci

70' Dembélé - 6,3

Na trávnik sa dostal na posledné minúty zápasu. Nezranil sa a zostáva dúfa, že v jeho prípade odohrá prvú sezónu na Camp Nou, ktorá nebude poznačená maródkou.

70' Pedri - 6,3

Mladík, ktorý je len o jeden mesiac mladší ako Fati, si odkrútil debut v oficiálnom zápase FC Barcelona.

78' Trincão - 6,7

Podobne ako Pedri, aj v prípade Trincãa je na prvý pohľad zrejmé, že je to veľký talent. Na ihrisku strávil len pár minút, ale mal veľmi blízko ku gólu.

78' Pjanić - 6,4

Taktiež len pár minút v zápase, no ukázal, že má na to, aby vytlačil Busquetsa zo základu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: twitter forcabarca.sk

Diskusia

15 komentáre
kluc Premium
2020-09-28 12:02:54
Griezmann sa zbytočne trápi v tej Barcelone a my sa budeme tiež celú sezónu...
Alba, Pique pokiaľ budú podávať takéto výkony tak nebudem im mať čo vytknúť, ako je spomínané v článku Araujo alebo Todibo by mohli viac šancí dostávať miesto Piqueho, Garciu tak súrne nepotrebujeme....A Roberto je najväčšia slabina obrany a vlastne aj útoku po pravej strane...
2020-09-28 12:04:53
Pedri je o 25 dní mladší ako Fati, nie starší. Každopádne normálne čumím, ako si za Barcu hrajú 17-roční chalani. A pritom nehrajú len druhé husle. Neskutoční machri.