Madridský denník Marca informuje, že Carles Aleñá plánuje odísť z Barcelony v januári. Stredopoliar vidí, že sa nenachádza v plánoch Ronalda Koemana a odísť chce kvôli tomu, aby v novom klube hral viac a mohol sa naďalej rozvíjať.

Holandský tréner Aleñovi už na začiatku sezóny povedal, že pod jeho vedením nebude hráčom základnej zostavy a že to bude mať ťažké so získavaním minút. Mladík sa napriek tomu rozhodol zostať a zabojovať o miesto v zostave. To sa mu v každom prípade nepodarilo podľa predstáv. Koeman v prevažnej miere využíval rozostavenie 4-2-3-1 a Aleñá do tohto systému nepasuje. Výsledkom bolo, že na ihrisku sme ho vídali len veľmi zriedkavo, hoci vždy, keď naskočil do zápasu, podal dobrý výkon.

V súčasnosti sa zdá, že mladík odíde do Getafe. Ďaleko k prestupu do Getafe nemal už pred rokom, ale nakoniec si zvolil Betis Sevilla. José Bordalas chce v každom prípade podpísať Aleñu aj tento rok. Mladík má v klube Marca Cucurellu, blízkeho kamaráta z mládežníkoch výberov La Masie.

Barcelona je na druhej strane spokojná s tým, že Aleñá odíde z klubu. Vie, že mladý záložník potrebuje hrací čas a v klube s odchodom radi pomôžu. Ak nakoniec neprestúpi do Getafe, v Španielsku je rad ďalších klubov, ktoré majú záujem.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-01-01 10:33:24
Hosťovanie alebo prestup ?
Marian Premium
2021-01-01 10:46:00
Pokojne by mohol Carles zostať. Ak po Coutinhovi v priebehu januára či februára vypadne pre zranenie nejaký záložník, čo sa žiaľ môže stať, dostal by sa na trávnik, keďže Puig je ignorovaný. Navyše nový prezident môže mať záujem zmeniť trénera, keď Koeman nebude mať výsledky ani v januári a následne februári. Pravda je, že ich nemal vo väčšine mužstiev, ktoré viedol a teraz mu to tiež nevychádza aj keď nemôže za to, že kone, na ktoré vsadil, sa nevedia presadiť. Ale povedal, že majú jeho dôveru a dáva im šance. Takže urobil zlé rozhodnutie aj keď s dobrým úmyslom. Je jasné, že aj iní tréneri by to v súčasnosti na našej lavičke nemuseli zvládať. Ak Koeman dokáže mužstvo v nasledujúcich mesiacoch vrátiť na víťaznú vlnu, môže si zachrániť kožu, ak to nedokáže, bude čeliť rozhodnutiu nového vedenia, ktoré musí zvážiť, či má na jeho post nového muža, schopného prevziať mužstvo práve v danom okamihu. Ak nemá, potiahne Koeman do konca sezóny alebo ho nahradí nejaká záplata, zadarmo napríklad Pimienta z béčka. Ideál by bol, ak by Koeman napodobnil Rijkaarda, ktorý po biednej jeseni na jar doviedol mužstvo na 2. priečku la ligy. Sme v ťažkej situácii ale treba sa s tým popasovať a nevešať hlavy. Ja som pred sezónou nečakal žiaden titul od Koemana, ale ani pád do stredu tabuľky. S kádrom, čo máme, by sme mali skončiť do 4. miesta. Ak neskončíme, treba prievan, ktorý ohrozí okrem trénera aj preplatené hviezdy, hrajúce hlboko pod úroveň vyžadovanú v našom klube.