Katalánci nás včera potešili výborným výkonom a vysokým víťazstvom nad Granadou na jej trávniku. V novom roku vyhrali doteraz všetky tri zápasy, ktoré sa navyše hrali na výjazde. Aké známky si vyslúžili za stretnutie v Granade?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,7

V úvodnej fáze zápasu za bezgólového stavu si pripísal výborný zákrok pri pokuse Antonia Puertasa a neskôr tohto istého hráča vychytal opäť, hoci akciu neskôr prerušil ofsajd.

Dest - 6,3

Na začiatku zápasu sa zdalo, že utrpel zranenie, no pokračoval v hre takmer do konca a pomohol mužstvu k druhému čistému kontu z štyroch posledných zápasov.

Umtiti - 6,8

Do základnej zostavy sa dostal na poslednú chvíľu kvôli zraneniu Arauja a v prvom celom odohranom zápase sezóny si počínal veľmi dobre.

Mingueza - 7

Dobrý zápas zo strany mladíka, vystupoval si z obrany v snahe získať loptu a ukázal niekoľko prihrávok pomedzi línie.

Alba - 6,6

Veľmi často sa dostával do útočnej tretiny ihriska, ale vo včerajšom zápase zožali slávu v tomto priestore iní hráči.

De Jong - 7,3

Pokračoval vo veľmi dobrom štarte do roku 2021, keď predviedol veľmi sebavedomý výkon. Bol nebezpečný vďaka svojim nábehom do útoku s loptou a zahral niekoľko dobrých pasov.

Busquets - 7,2

Ak to nebol jeho najlepší výkon v tejto sezóne, tak určite predviedol niekoľko najlepších momentov, či už prostredníctvom špičkových dlhých lôpt alebo hasení nebezpečenstva pred vlastnou šestnástkou.

Pedri - 7

Nežiaril tak ako v zápase s Athletic v strede týždňa, ale ani nemusel. Na lopte bol opäť inteligentný, nebezpečný, keď s ňou bol v pohybe a získal pre mužstvo priamy kop, po ktorom Messi strelil gól.

Dembélé - 7

Podobne ako v prípade Pedriho to bol zápas, v ktorom ho nebolo vidieť tak veľmi ako v posledných stretnutiach, ale stále podal dobrý výkon. Výbornou prihrávkou poslal Griezmanna do šance, z ktorej strelil svoj druhý gól v zápase.

Messi - 8,9

Dvojica skvelých zakončení umožnila Barcelone výrazne sa priblížiť k výhre ešte v prvom polčase. Opäť sa usmieva a to môže byť najlepšia správa pre mužstvo Ronalda Koemana.

Griezmann - 9

Takýto výkon potreboval. Výborne sa zorientoval pri prvom góle, no ten druhý bol špičkový, keď zakončoval veľmi rýchlo z ostrého uhla.

Náhradníci

65' Braithwaite - 5,9

Na trávniku nahradil Messiho a jeho nábeh na prihrávku od Puiga spôsobil, že Vallejo po svojom zákroku videl červenú kartu.

65' Pjanić - 6,1

Po Messiho odchode z trávnika sa chopil zahrávania štandardných situácii. Zahrával aj priamy kop z dobrej pozície, ale trafil iba múr.

73' Trincão - 5,9

V zápase nepredviedol nič, čo by zanechalo veľký dojem.

73' Puig - 6,3

Oživil hru, zahral výborný pas na Braithwaitea, ktorý rezultoval vo vylúčenie Valleja.

81' Firpo - 5,8

Vytvoril dobrú šancu pre Braithwaitea.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

15 komentáre
2021-01-10 09:50:14
Osobne si nepamatam na hraca ktory by sa v klube rok a pol herne trapil a potom sa stal stabilnym leadrom na svojej pozicii. Som zvedavy jak to s Tonikom dopadne
2021-01-10 09:54:29
hovoril som si predtym sam pre seba, ci sa trafim, a trafil som takmer na desatiny, az na frankieho a Lea. tym by som dal viac