Médiá v poslednom období často písali o tom, že Barcelona počas letného prestupového obdobia kúpi do prvého tímu kvalitného ľavého beka, ktorý by pre Jordiho Albu predstavoval zodpovedajúcu konkurenciu. Tieto informácie mali logiku, veď Junior Firpo má prestúpiť do Leedsu United. Madridský denník Marca v každom prípade píše, že Albu v prípade potreby zastúpia Alejadro Balde a Sergiño Dest.

Barcelona je v tak zlej finančnej situácii, že jednoducho nemá finančné zdroje na nákup posíl. Aj z tohto dôvodu väčšina doteraz oznámených prestupov prišla do klubu zadarmo. Zadarmo mal prísť aj Georginio Wijnaldum, no ten dal nakoniec prednosť športovému projektu v PSG. Prioritou klubu v lete je tak kúpa záložníka miesto Winalduma. Okrem toho sa Koeman nestrachuje o pokrytie postu ľavého obrancu. Monopol na ľavej strane obrany má Jordi Alba a jeho v prípade potreby má kto zastúpiť.

Športové riaditeľstvo a tréner prvého tímu majú veľkú dôveru v Alejandra Baldeho, ktorý sa podľa ich mienky môže v budúcnosti stať výborným ľavým obrancom. 17-ročný mladík reprezentuje Španielsko na mládežníckej úrovni a toto leto si predsezónnu prípravu odkrúti s prvým tímom Blaugranas.

Ak Balde naplní očakávania trénerského štábu, katalánsky klub dúfa, že Balde bude hrávať striedavo za Barcelonu B a za prvý tím, pričom Alba si bude môcť v niektorých zápasoch oddýchnuť. Druhú možnosť predstavuje Sergiño Dest, ktorý sa v niektorých zápasoch na poste ľavého beka predstavil už v sezóne 2020/2021. Aj keď je primárne pravým obrancom, Koeman ho môže v prípade nutnosti poslať aj na opačnú stranu defenzívy.

Zabudnúť nemôžeme ani na Sergiho Roberta. Ak Barcelona skutočne nekúpi náhradu za Junior Firpa a Koeman využije Desta ako provizórneho ľavého obrancu, práve odchovanec La Masie môže pomôcť na pravej strane obrany spolu s Emersonom.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-07-04 07:33:21
Roberto najviac pomôže svojim odchodom a ničím iným on uz mal byť predaný veľmi dávno
2021-07-04 08:01:56
Risuje sa nam riadny obranny mur ?