Katalánci napokon dokázali udolať Valenciu na jej štadióne, keď Lewandowski strelil jediný gól stretnutia v úplnom závere. Blaugranas však výkonom nenadchli, čo potvrdzujú aj známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com.

Ter Stegen - 7

MAtS nemal v prvom polčase veľa práce, keďže zasahoval len v jednom prípade. Kľúčový zákrok si však pripísal v 71. minúte pri zakončení Lina. Nemec podal spoľahlivý výkon, dokonca si pripísal jednu kľúčovú prihrávku.

Balde - 7

V defenzíve trochu váhal, akým spôsobom má brániť Gayu na ľavej strane, no svoju úlohu si zastal. V ofenzíve bol živý, zaznamenal 3 driblingy a vo všeobecnosti podal dobrý výkon.

Koundé - 7,2

V prvom polčase bol najlepším hráčom Barcelony. Zatiaľ čo jeho mužstvo dominovalo v hre, Francúz zasiahol spoľahlivo vždy, keď bolo potrebné. Zdalo sa, že je vždy v správnom čase na správnom mieste, no v 73. minúte musel striedať kvôli zraneniu.

García - 6

Éric v tejto sezóne čelí silnejúcej kritike zo strany fanúšikov. Na Mestalle podal nepresvedčivý výkon, čo mu v tomto smere nepomôže. Kvôli zraneniu však nedohral ani prvý polčas.

Alba - 6,7

V defenzíve si vedel poradiť, zdá sa, že sa postupne dostáva do dobrej formy. Predviedol aj niekoľko útočných výpadov, dobre kombinoval s Fatim a Pedrim. Vyhral 3/4 osobných súbojov a zaznamenal aj 2 kľúčové prihrávky.

Pedri - 7,6

Fantastický výkon od mladého záložníka. Usporiadaná hrá, progresívny na lopte, ukázal niekoľko prihrávok, ktorými prelomil líniu súpera. Zahral 2 kľúčové prihrávky vrátane jednej na Ferrana Torresa do veľkej šance. Vyhral 9/14 súbojov a do štatistík si pripísal aj dvojicu driblingov.

Busquets - 6,1

V posledných týždňoch sa zdá, že má problém stíhať tempo v zápasoch. Na Mestalle sa mu pomerne darilo, dobre rozohrával loptu, ale Xavi ho po hodine hry vystriedal.

De Jong - 6,6

Holanďan nemal problém vydať sa do ofenzívy. Opäť predviedol solídny výkon v strede poľa a Xavimu ukázal, že s ním môže počítať. De Jong pomáhal tímu vo výstavbe hry.

Dembélé - 5,6

Francúz bol na Mestalle neviditeľný, nedarilo sa mu najmä v prvom polčase. Na bránu súpera nevyslal ani jednu strelu, zaznamenal len jeden vydarený dribling. Za tým môže byť únava, ale bez tak by mal ukázať viac.

Lewandowski - 7,9

Na streleckú listinu sa mohol zapísať už v prvom polčase, ale jeho zakončenie skončilo na konštrukcii brány. Na druhej strane strelil víťazný gól v úplnom závere a opäť mužstvu zabezpečil plný bodový zisk. Poliak bol však počas celého zápasu kľúčovým prvkom hry Blaugranas.

Fati - 6,4

Fati bol jedným z mála hráčov Barcelony, ktorí predstavovali gólovú hrozbu pre Valenciu. V útoku bol nebezpečný, ale je pravda, že väčšina jeho striel nenarobila brankárovi Valencie problémy.

Náhradníci

42' Alonso - 5,9

Nahradil Garcíu, ale v obrane sa mu nedarilo. Tesne po svojom príchode na ihrisko mohol za zákrok na Huga Guillamona vidieť aj červenú kartu. Rozhodca mu našťastie ukázal len žltú.

56' Torres - 6,1

Spálil tutovku po Pedriho prihrávke. Stačilo len z päťky doklepnúť loptu do siete, ale Španiel nejakým zázrakom neuspel.

56' Gavi - 6,3

Gavi vniesol do zálohy energiu a dynamiku, bol dôležitý vo výstavbe akcií. Ale na druhej strane nepredviedol nič, čo by stálo za zmienku.

57' Raphinha - 7,1

Brazílčan bol v ďalšom zápase takmer neviditeľný, pre súpera nebol nebezpečný, často veľmi ľahko stratil loptu. A potom prihral na gól Lewymu skvelým centrom.

74' Piqué - 6

Nahradil zraneného Koundého, ale neodohral dostatok na nejaké hodnotenie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
2022-10-30 14:01:38
No nevim, přišlo mi, že Pedri až moc na svůj standard kazil
2022-10-30 14:06:02
Balde bol podla mna vcera po Lewovi najlepsi a celkovo v poslednych zapasoch hra vyobrne. ale vyborny bol aj Gaya za Valenciu. keby sme ho zobrali na volny prestup, tak mame o laveho beka postarane