Zimné prestupové obdobie 2024 bolo jedným z najnezáživnejších v posledných rokoch. Sotva nejaké veľké kluby hľadali na trhu posily a nakoniec sa uskutočnilo ešte menej prestupov. V podstate najväčšou správou tohto roka bolo doteraz rozhodnutie Jürgena Kloppa opustiť na konci sezóny Liverpool. Nemec potvrdil, že mu "dochádza energia" a že si chce dať pauzu.

Krátko na to oznámil svoj odchod z Barcelony po skončení sezóny 2023/2024 aj Xavi. Uviedol podobné tvrdenia ako Klopp, že je unavený a že má pocit, že jeho práca v klube zostala nedocenená. Hneď na to potom začali v médiách kolovať správy o tom, že Barcelona dúfa v príchod Kloppa. Niektoré médiá dokonca tvrdili, že prezident klubu Joan Laporta ho chce presvedčiť, aby odložil svoju dovolenku a namiesto toho sa ujal práce na Camp Nou.

Tieto správy však podľa očakávania narazili na tvrdú realitu. Esport3 totiž informoval, že Klopp v lete neprijme prácu v Barcelone. Ľudia z jeho blízkeho okolia potvrdili, že tréner Liverpoolu si chce pred rozhodnutím o svojich ďalších krokoch vziať dovolenku a do Barcelony tak počas leta určite nepríde.

Aké sú možnosti Barcelony?

Zdá sa, že v súčasnosti sú v hre o trénerský post Blaugranas dvaja tréneri, a to Hansi Flick a Sergio Conceição. Prvý menovaný bol v septembri 2023 vyhodený z nemeckej reprezentácie a v súčasnosti je bez práce. Zatiaľ čo jeho pôsobenie v Die Mannschaft bolo zväčša nevýrazné, Flick pred odchodom slávne doviedol Bayern Mníchov k zisku sextuple.

Conceição medzitým strávil šesť rokov ako tréner v Porte, ale podľa správ sa zdá, že je pripravený na novú výzvu. Športový riaditeľ Barcelony, Deco, sa zasadzuje o angažovanie Portugalčana, zatiaľ čo Laporta je presvedčený, že Flick je mužom na túto prácu. Na stole sú aj ďalšie mená, ako napríklad Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, Roberto de Zerbi, Imanol Alguacil a niekoľko ďalších.

zdroj: TV3
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
Marian Premium
2024-02-08 07:14:05
Ja by som oslovil Tom10, ten by mohol byť ten pravý.
2024-02-08 07:57:54
Hadam si niekto nemyslí, ze sem naozaj pride😀 Myslim ze rok u nas by ho vyčerpal daleko viac ako 8 rokov na anfield a mohol by ist rovno do dôchodku a nie ze dovolenka.