Girona včera v 26. kole La Ligy hrala proti Rayu a do zápasu vstupovala z tretieho miesta tabuľky. Míchelov tím zvíťazil a posunul sa na druhé miesto, čím odsunul Barcelonu za seba. Asistenciu pri jednom z gólov zaznamenal Pablo Torre.

Prvý polčas nebol najzaujímavejším predstavením sezóny. Gólových príležitostí bolo málo a oba tímy mali spolu len jednu strelu na bránu. Do prestávky sa teda hralo za bezgólovej remízy. Girona však od začiatku druhého polčasu začala hrať o niečo odvážnejšie. Dobrú šancu mal Dovbyk po prihrávke z pravého krídla, ale útočník loptu nedostal. Jeho krajan Cyhankov sa v 52. minúte ukázal v lepšom svetle. Miguel Gutierrez prenikol po ľavom krídle, dostal dlhú prihrávku od Davida Lópeza a potom sa stiahol k ukrajinskému krídelníkovi, ktorý presnou strelou dostal Gironu do vedenia.

O chvíľu neskôr mal Dovbyk ďalšiu veľkú šancu, ale tesne pred bránkou minul. Girona mala v 76. minúte uľahčenú úlohu, keď Pep Chavarria videl v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd dve žlté karty a bol vylúčený z ihriska. O minútu neskôr mohol Stuani zvýšiť skóre, ale Dimitrievski jeho zásah zneškodnil.

Pablo Torre sa objavil na ihrisku až v 89. minúte namiesto Cyhankova, ale stihol sa presadiť. Dvadsaťročný mladík zachytil loptu v strede poľa a dobre rozohral na krídlo na Savinha. Brazílčan s veľkým pokojom prešiel cez jedného súpera a poslal loptu do siete. Ešte v nadstavenom čase predviedol Savinho ďalšiu úspešnú akciu, po ktorej strelil gól na 3:0.

Girona napokon porazila Rayo práve týmto pomerom a odsunula tak Barcelonu na tretie miesto v tabuľke. Éric García odohral celých 90 minút a počínal si veľmi dobre. Rayo nemalo veľa príležitostí a stopér na hosťovaní z Baracelony si počínal nielen dobre v obrane (vyhral všetky štyri súboje so súpermi), ale aj šikovne rozohrával loptu (89% efektivita) a často viedol akcie. Girona stráca na Real Madrid 6 bodov, ale je to práve Girona, ktorá v tejto sezóne strelila najviac gólov v La Lige (57).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-02-27 07:26:07
maly katalansky klub takto vysoko v takejto faze sezony, super! drzim im palce
2024-02-27 09:13:00
Ja som zvedavý, ako sa to vyrieši, keď Girona skočí lepšie ako City, že kto pôjde do LM.