FC Barcelona zdieľala na svojich sociálnych sieťach video s vyjadreniami İlkaya Gündoğana pred nadchádzajúcim zápasom proti Realu Madrid. Nemec sa opäť dotkol dvojzápasu proti Paris Saint-Germain.

"Pozornosť sa teraz sústredí na El Clásico. Futbal je niekedy zábavný. Pred dvoma dňami sme utrpeli ťažkú, frustrujúcu prehru plnú sklamania a teraz nás čaká jeden z najdôležitejších zápasov v európskom futbale. Tešíme sa naň."

"Najdôležitejšie je vedieť, že zápasy ako ten proti PSG sa môžu stať. Je to normálne. Najmä pre tím, ako je náš: mladí hráči, nie príliš skúsení, najmä v takýchto zápasoch. Ale ak sa pozriete na predchádzajúce zápasy vo vyraďovacej fáze proti Neapolu alebo na prvé stretnutie v Paríži, hrali sme celkom dobre."

"Napriek frustrácii a sklamaniu, ktoré tento dvojzápas priniesol, si myslím, že to môžeme využiť. Všetci hráči, najmä tí mladí, to môžu využiť ako motiváciu k lepším výkonom v budúcnosti. Získať túto skúsenosť a na budúci rok, keď nastanú podobné okolnosti, vedieť, čo ste urobili zle, a využiť to na to, aby ste sa vyvarovali chýb, ktoré ste vtedy urobili. Vo svojej kariére som hral v Lige majstrov dvanásťkrát, možno aj viac, a vyhral som len raz."

"Môžete cítiť, že El Clásico je niečo výnimočné. Cítil som to už počas zápasu na Montjuïc pred niekoľkými mesiacmi alebo v španielskom Superpohári v Saudskej Arábii. Pri tomto zápase je cítiť inú atmosféru a napätie. A to je úžasné. Myslím si, že hrať v tomto zápase, hrať za Barcelonu, bola pre mňa česť. Myslím si, že bolo veľkou cťou streliť svoj prvý gól v takomto zápase. Bol by som radšej, keby bol výsledok lepší, pretože keď sme prehrali, ten gól znamenal menej, pretože sme nezískali tri body. Bol by som radšej, keby som nestrelil gól, ale vyhral. Pamätám si, že sme mali veľa príležitostí, najmä v prvom polčase, aby sme strelili druhý alebo tretí [gól], ale nepodarilo sa nám to. Myslím si, že to bolo kľúčové. Ak chcete vyhrať nad Realom Madrid, musíte v prvom rade využiť svoje príležitosti, ale aj obmedziť ich útoky na minimum. Musíte uznať, že majú kvalitu a len malú príležitosť môžu premeniť na gól."

zdroj: twitter/fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.