Argentínčan strelil za posledných 27 dní až 13 gólov. Sobotňajší presný zásah bol už jeho 51. gólom v tejto sezóne.

Messi je skutočným strojom na góly. V dňoch od 19. februára do 13. marca strelil len v 6 zápasoch 13 gólov. Túto šnúru začal štyrmi gólmi do siete Valencie, potom pridal jeden presný zásah aj v zápase proti Atléticu Madrid, no v ďalšom ligovom stretnutí stál pre žlté karty. Návrat na trávnik bol však v skutku historický, keď v zápase Ligy Majstrov proti Leverkusenu nasúkal rovno päť gólov. Následne dal Racingu Santander dve kúsky. Včera večer na Sánchez Pizjuán pokračoval vo svojej gólovej produkcii, keď uzatváral skóre duelu prekrásnym lobom.

Okrem toho zaznamenal hetrik aj vo farbách Argentíny. V marci nastrieľal Messi už osem gólov a vyrovnal tým svoj strelecký rekord, ktorý ustanovil len v septembri.

51 gólov v sezóne

Leo doteraz zaznamenal 51 gólov a je to jeho najlepší výsledok odkedy hráva v prvom tíme FC Barcelona. Z roka na rok sa pritom jeho štatistiky zlepšujú. V sezóne 2007/2008 nastrieľal 16 gólov, sezónu neskôr už 47 gólov, v minulej sezóne 53 gólov a v prebiehajúcej sezóne je na najlepšej ceste tento rekord prekonať.

Najlepší hráč na svete je takisto veľmi blízko k prekonaniu historického streleckého klubového rekordu legendárneho Césara. Leo potrebuje už len štyri góly na to, aby tento historický zápis vyrovnal. Včerajší gól bol zároveň 150. ligovým gólom Argentínčana.

Andrés Iniesta mal taktiež rekordnú noc. Vyrovnal rekord hráča Realu Madrid - Emilia Butragena. Ten odohral v španielskej lige najviac zápasov v rade bez prehry. Celkovo 50 zápasov (42 víťazstiev a 8 remíz).

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.