Barca to zvládla. Na góly sa síce čakalo až do druhého polčasu, ale nakoniec ich bolo dosť. Skóre otvoril Batra, na ktorého naviazali Neymar a dvojgólový Messi. Za hostí korigoval stav Casadesus.

1.polčas

Hostia začali s vysokým napádaním a prvé minúte ani nechceli pustiť Barcu na svoju polovicu ihriska. Katalánci sa však postupne dostávali do rytmu a krátko na to sa už hralo takmer výhradne na polovici Levante. Tým neostávalo nič iné, iba sa brániť.

Prvú veľkú príležitosť mala Barca v 15.minúte, keď stredom pokutového územia prenikol Messi. Jeho strelu obrana hostí najprv dokázala zblokovať a s následnou dorážkou si už Rubén poradil.

Domáci aj naďalej vyvíjali na svojho súpera veľký tlak a obrana Levante mala plné ruky práce. Hráčom Barcelony sa však nedarilo v koncovke a aj preto ostával aj naďalej bezgólový stav.

V 28.minúte Munir výborne prebral loptu do plného behu a sám sa rútil na Rubéna. Tesne pred brankárom si však loptu hodil priďaleko a nestihol už dobre zakončiť.

V 36.minúte zahodila Barca ďalšiu veľkú šancu. Po tvrdej strele Messiho vyrazil Rubén loptu priamo na Sandra, ktorý sa razom ocitol pred odkrytou bránkou. Mladík však pálil tesne vedľa.

Nič na tom nezmenil ani priamy kop Lea Messiho z poslednej minúty. Jeho pokus letel mimo Rubénovej bránky.

2.polčas

Barca začala druhý polčas najlepšie ako mohla. V 50.minúte našiel Messi presným centrom Marca Bartru, ktorý si loptu hruďou sklepol dolu a pravačkou poslal loptu do siete.

O minútu neskôr poslal Messi nádherný pas na nabiehajúceho Neymara. Jeho pokus však tesne minil bránku hostí.

V 56.minúte pridala Barca ďalší gól. Center Daniho Alvesa vytlačil Rubén iba na Neymara, ktorý tesne pred bránkou dokázal na dvakrát dostať loptu do siete.

V 60.minúte Trujillo fauloval v pokutovom území prenikajúceho Neymara a rozhodca bez váhania odpískal penaltu. Messi z bieleho bodu nedal Rubénovi šancu.

Po tomto góle Luis Enrique prvýkrát striedal. Busquetsa nahradil nováčik Gumbau.

V 67.minúte Levante znížilo. Ter Stegen minul centrovanú loptu a dorážajúci Casadesus už nemal problém loptu zagúľať do odkrytej bránky.

V 75.minúte Feddal stiahol v pokutovom území k zemi Messiho a rozhodca opäť ukázal na biely bod. Messi však tentoraz pálil vysoko nad.

V 90.minúte pridal Messi svoj druhý gól. Leo si prebral loptu pred pokutovým územím, potiahol loptu stredom pokutového územia a ľavačkou presne zakončil.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Mascherano, Bartra, Adriano - Rakitič, Busquets, Messi - Munir, Sandro, Neymar.

Levante UD: Rubén - Iván López, Trujillo, Feddal, Juanfran, Toño - Camarasa, Verza, J. Lerma - Ghilas, Roger.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.