Je tu apríl, mesiac, keď sa už v každom jednom stretnutí rozhoduje o tituloch. Inak tomu nebude ani zajtra na Camp Nou, kde sa futbalisti FC Barcelona predstavia v rámci tridsiateho prvého kola La Ligy Santander proti výberu CD Leganés. 

Barca sa bude mať v zajtrajšom súboji proti Pepineros príležitosť odtrhnúť od svojich prenasledovateľov už na dvanásť bodov, hoci len na dvadsaťštyri hodín, keď sa v absolútnom derby tohto kola Primery División uskutoční madridské derby medzi Atléticom a Realom. Valverdeho zverenci touto šancou určite nebudú chcieť pohrdnúť. 

Katalánsky klub pred domácimi priaznivcami bude okrem troch bodov bojovať i o vyrovnanie médiami často ráz sklonovaného historického zápisu. V prípade, že svoju aktuálnu tridsaťsedemzápasovú šnúru bez porážky na ligovej pôde natiahnu na tridsaťosem súbojov, Barcelončania vyrovnajú rekord Realu Sociedad z roku 1980. 

Otázkou však je, nakoľko blaugranas snahu o tri body podriadia náročnému programu, ktorému v týchto dňoch čelia. Len v utorok odohrala Barca neľahký duel Ligy majstrov s AS Rím a počas nasledujúceho týždňa na nich proti Giallorossi čaká odveta, čo podporuje teóriu o blížiacej sa rotácii

Keďže Leganés patrí medzi tímy, ktoré medzi elitou pôsobia len veľmi krátko, v celej histórii oboch klubov sme videli iba tri merania síl. Zakaždým sa pritom viac darilo Azulgranas, Barcelona vyhrala pomermi 1:5, 2:1 a 0:3. V poslednom zápase, v novembri uplynulého kalendárneho roka, na Butarque pred zhruba jedenásťtisícovou návštevou žiaril najmä Luis Suárez. Uruguajčan bol zvolený za muža stretnutia, keď si na svoje konto pripísal dva presné zásahy. 

FC Barcelona

V porovnaní so zápasom z utorka, v ktorom Barca zdolala Rím jednoznačne 4:1, proti Leganés s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme hneď niekoľko zmien. Výrazné rozdiely by mali byť najmä v útoku, kde očakávame štart Philippa Coutinha, ktorý v stredu hrať pre pravidlá FIFA nemohol, a rovnako tak nastúpiť nebude môcť ani v nadchádzajúcej štvrťfinálovej odvete.

Práve Brazílčan je pritom v poslednom čase predmetom mohutných diskusií, ktoré sa vyhrotili najmä po vyjadreniach niekoľkých odborníkov, tvrdiacich, že stredopoliar nenapĺňa svoju hodnotu stoštyridsaťšesť miliónov libier. "Mali by sme mať od neho väčšie očakávania. Jednoducho si taký zdĺhavý proces adaptácie pri takej cene nemôže dovoliť," vyhlásil napríklad analytik Sky Sports Terry Gibson. 

Valverde by sa mohol rozhodnúť i pre nasadenie Paulinha, ktorý síce proti Rímu hral, ale len ako striedajúci hráč v posledných zhruba dvadsiatich minútach. Záložník hral i v prvom stretnutí s Pepineros, v novembri sa dokonca na hranici deväťdesiatej minúty v zápase s týmto súperom presadil gólovo. 

Txingurri sa bude musieť zaobísť bez indisponovaného Lucasa Digna, ktorý sa stále zotavuje zo svojho zranenia z konca marca, keď si privodil problémy so svojím hamstringom. Francúz dovedna vynechal šesť súbojov a chýbať by mal ešte menej ako dva týždne. Rovnako tak nenastúpi ani Busquets, ktorý nedohral súboj s Chelsea.

CD Leganés

Leganés, družstvo z okolia Madridu, je v súčasnej sezóne na štrnástej priečke, podľa všetkého už v bezpečí pred zónou zostupu, na ktorú majú zverenci kormidelníka Asiera Garitana trinásťbodový náskok. Klub s osemdesiatdeväťročnou históriou sa teda bude do konca ročníka snažiť o obhájenie svojej pozície medzi španielskou elitou.

Na Pepineros je zaujímavé, že síce výborne bránia a sú znamenití v defenzíve, no strieľajú pomerne málo gólov. Ich zápasy sú charakteristické práve nízkym počtom presných zásahov, častokrát sa končia strohými výsledkami, ba dokonca až bezgólovými remízami. Najlepším strelcom Leganés je brazílsky stredopoliar Gabriel, ktorý skóroval päť ráz a viac ako dva góly už potom na svojom konte má iba jeden hráč, španielsky rodák Eraso. Sám Messi s dvadsiatimi šiestimi zásahmi má na svojom konte viac gólov ako celé družstvo Leganés

"Vyhrať na Camp Nou je náročnou výzvou, ale rovnako tak výzvou, ktorá je pekná, a tak sa o ňu pokúsime. Potrebujeme odohrať kvailtný zápas a dúfať, že veci pôjdu podľa našich predstáv. Uvidíme, ako to dopadne," vyhlásil v rozhovore pre svoju webovú stránku manažér Garitano. 

V súboji s blaugranas bude Madridčanom chýbať trojica futbalistov, pre zranenie v hre neuvidíme Alexa Szymanowskiho a Martina Mantovaniho, pričom suspendovaný je Diego Rico. 

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 7. apríl 2018 (sobota)

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Vendeta

17
2018-04-06 23:53:44

Coutinho sa dlho adaptuje? To ma byt vtip?

Je to jeden z mala hracov co ma skveli tah na branu a snazi sa aj nieco vymysliet. Pre mna najlepsia mozna nahrada za Dona Andreda ktory tento rok oslavy uz svoje 34 narodeniny.

Skor na Dembeleho ktory je tu aj o skoro pol rok dohsie ako Coutinho sa da povedat ze sa dlhsie adaptuje

Janikos

9
2018-04-07 01:00:27

messi by si mal aj dakedy odpočinúť, som čítal že hral aj s horučkou proti as rím a aj strieľal slabšou nohou, lebo ho bolia slabiny

Jhonys

2
2018-04-07 12:00:20

Terry Gibson ať dál komentuje anglickou ligu a ne*ere se do věcí, kterým nerozumí. Při přestupu do Barcelony je úplně irelevantní, kolik ten hráč stál - adaptovat se na specifický styl musí každý, ať už stál 1 euro nebo 200 mega - tohle by měl on jako placený fotbalový expert vědět. Navíc Coutinho už i nyní, kdy je ještě ve fázi přizpůsobování se, podává dobré výkony, takže komentář Gibsona je naprosto mimo.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.