Odchod Lea Messiho začína spôsobovať očakávané straty. Prvý efekt je možné pozorovať v obchodoch FC Barcelona, ktoré už nemôžu predávať dresy s Messiho menom. Klub dúfa, že fanúšikovia siahnu po dresoch Memphisa Depaya.

Dresy na sezónu 2021/2022 boli stiahnuté z predaja po tom, čo Argentínec podpísal zmluvu s PSG. Keď klub vráti dresy, firma NIKE musí rozhodnúť, čo s nimi urobí, hoci v tomto ohľade dôjde len k malým finančným stratách.

Potvrdzujú to aj zdroje z barcelonských obchodov, nakoľko NIKE im zasiela čisté dresy, ktoré potom vedia personalizovať. Zároveň dodávajú, že sa im podarilo predať všetky dresy s Messiho menom z uplynulej sezóny. Americká firma dostane späť zásielku dresov, na ktorých je už vytlačené Messiho meno a ktoré boli vystavené na predaj, aby fanúšikovia nemuseli čakať v radoch, kým sa dotlačí meno.

Rôzne štúdie v každom prípade uvádzajú, že 8 z 10. predaných dresov Barcelony mali na chrbte Messiho meno a pre klub to prestavovalo príjem na úrovni 20 až 30 miliónov eur za sezónu. Tento výpadok by mohol aspoň z časti pokryť príchod Memphisa Depaya, ktorý by sa mohol postarať o to, že 5 z 10. predaných dresov by mohlo byť s menom Holanďana na chrbte. Napriek tomu je zrejmé, že odchod Messiho z klubu bude mať pre Barcelonu veľmi negatívne následky.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
2021-08-11 20:14:58
Peníze z dresů jsou naprostý pakatel,protože většina jde výrobci(proto nám taky za šití dresů platí)
Vysvětlovat to ale pořád dokola asi nemá cenu.Jakej tam máte další článek?
2021-08-11 20:31:52
Letos bych si stejně jeho jméno nekoupil a jdu po jiném jméně. A navíc, 8 z 10 Messi, nebo 5 z 10 Depay? Není to jedno? Stále bude 10 z 10 hráči z Barcy neho snad má Messi dres prodejní cenu vyšší než třeba Frenkieho? Přijde mi to naprosto jedno, jakej dresů se prodá víc, když důležité je celkový počet všech.