Barcelona potrebovala získať plný počet bodov, aby ešte viac nezaostala za svojím najväčším konkurentom na titul v La lige.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý nemal veľa práce a tú čo mal urobil bezchybne. V 22. minúte dobre vybehol a schoval loptu pred El Zharom. V 76. minúte chytil strelu Boatenga (13 plusových bodov-známka 7).

Napravo v obrane konečne nastúpil Aleix Vidal a prezentoval sa výborným výkonom. V 8. minúte zastavil Lopesa a v 14. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Gomesovi pred prvým gólom. V 38. minúte síce pustil cez seba nebezpečnú prihrávku na Tanausu a v 54. minúte dovolil center Lopesa, ale neskôr svoj výkon, v ktorom dobre spolupracoval s útokom, korunoval piatym gólom, svojím prvým gólom za Barcelonu vôbec (26 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý sa snažil nielen v obrane, ale aj v útoku. V 54. minúte dovolil súperovi odcentrovať, no mohol streliť aj gól, keď ho zastavili rozhodcovia po vymyslenom ofsajde v 64. minúte (19 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

V strede obrany hrala nezvyčajná dvojica Mascherano-Umtiti. Javier Mascherano hral obetavo a v 29. minúte si vyslúžil žltú kartu za faul na Vieru (22 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Samuel Umtiti zablokoval jednu strelu, no často aj chyboval. V 49. minúte dovolil hlavičkovať Boatengovi, v 68. minúte mu ušiel M. García a v 76. minúte zas Boateng (10 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

V úlohe defenzívneho stredopoliara začal Sergio Busquets, ktorý dobre rozohrával a v 32. minúte vykúzlil prihrávku do veľkej šance André Gomesovi (15 plusových bodov-známka 7).
V 74. minúte ho vystriedal Jérémy Mathieu, ktorý sa presunul do stredu obrany a Mascherano do zálohy. Francúzovi v 76. minúte ušiel Boateng, no pohromou v podobe gólu sa to neskončilo (2 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Na ľavej strane zálohy pracovl André Gomes, ktorý začal vo veľkom štýle, ale postupne jeho výkon upadal. V 14. minúte asistoval na prvý gól, v 24. minúte jeho strelu vyrazil brankár len nohou na roh a v 32. minúte zahodil veľkú šancu, keď loptu poslal len ponad ľavý vinkel. V 32. minúte dostal žltú kartu za faul na Boatenga (10 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Vystriedal ho v 62. minúte Ivan Rakitič, ktorý sa raz dostal do zakončenia v 79. minúte, keď jeho priamy kop skončil len na múre (9 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Pravú zálohu ťahal po celý zápas Rafinha. V 21. minúte vystrelil nebezpečne krížom popred bránu, v 25. minúte dostal prísnu žltú kartu za faul na Vieru, v 46. minúte vystrelil z diaľky vedľa, v 52. minúte jeho center inak výborný brankár Varas len vyrazil k Messimu a bol z toho druhý gól a v 57. minúte napokon asistoval na tretí gól (23 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Lionel Messi na pravom krídle bol mužom zápasu, keď v 3. minúte kopol z priameho kopu len nad, v 21. minúte prihral do šance Rafinhovi, v 33. minúte vystrelil iba popred bránu, v 43. minúte jeho priamy kop vyškriabal brankár na roh, v 45. minúte vybojoval loptu a hoci faulovaný sa pozviechal, no jeho zakončenie vyrazil brankár nohou na rohový kop, v 51. minúte zakončil zblízka prudko len vedľa ľavej žrde, v 52. minúte dal druhý gól po dorážke do stredu brány, v 59. minúte prihral do šance Suárezovi pred štvrtým gólom, v 67. minúte trafil bližšiu pravú tyč priamo z rohového kopu a nakoniec ho v 81. minúte zastavili rozhodcovia vymysleným ofsajdom (32 plusových bodov-známka 9).

Luis Suárez ako stredný útočník podal tiež výborný výkon, keď v 14. minúte strelil k bližšej žrdi pohotovo prvý gól, v 16. minúte strelil len vedľa, v 24. minúte vysunul do šance Gomesa, v 51. minúte Messiho, v 57. minúte obstrelil brankára k pravej žrdi a zaznamenal tretí gól, v 59. minúte brankár jeho strelu len vyrazil pred Turana a bol z toho štvrtý gól, v 61. minúte hlavičkoval vedľa a v 66. minúte mu jeho pokus zablokovali obrancovia (22 plusových bodov, 1 mínusový-známka 9).

V 68. minúte ho vystriedal Paco Alcácer, ktorý v 80. minúte prihral spätne na gól Vidalovi a v 83. minúte veľkú šancu tiesnený umiestnil len vedľa pravej tyče (4 plusové body-známka 7).

Arda Turan na ľavom krídle podal snaživý a aj kreatívny výkon. V 33. minúte jeho strelu z diaľky brankár vyrazil, v 59. minúte strelil štvrtý gól, keď dorazil do stredu brány a v 83. minúte vytvoril gólovú šancu Pacovi (18 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Barcelona si schuti zahrala a zastrieľala proti ustrašenému súperovi a po prehre Realu v Seville sa priblížila tesnejšie k čelu ligovej tabuľky.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.