Barcelona vycestovala na horúcu baskickú pôdu s cieľom prelomiť prekliatie a konečne po desiatich rokoch vyhrať na Anoete.

Do brány nastúpil Jasper Cillessen, ktorý bol predovšetkým činný nohami, inak nemal takmer žiadnu prácu a gól nedostal. Raz sa zapotil, keď boxoval loptu z šestnástky (9 plusových bodov-známka 6).

Napravo v obrane nastúpil Sergi Roberto. Podal solídny výkon v obrane a podporoval aj útočné snahy svojho tímu. V 60. minúte mal aj veľkú šancu, no jeho krížna strela bránu minula (16 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Naľavo hral Lucas Digne, ktorý už útok toľko nepodporoval, no v obrane bol bezchybný. V 33. minúte zablokoval strelu Prieta, v 69. minúte si rozhodcovia vymysleli jeho údajný faul v rohu ihriska (9 plusových bodov-známka 7).

V strede obrany hral Gerard Piqué, ktorý podal bojovný a spoľahlivý výkon najmä vo vzduchu. V 87. minúte sa mohol zapísať do listiny strelcov, ale najprv jeho pokus zablokoval Martínez a potom mu strelu zrazil Navas rukou na roh. Rozhodca však penaltu nenariadil (14 plusových bodov-známka 7).

Jeho partner na stopérskom poste Samuel Umtiti až taký spoľahlivý nebol. V 11. minúte stratil loptu a bola z toho nebezpečná strela Oyarzabala, v 45. minúte dovolil hlavičkovať Navasovi. Na druhej strane s prehľadom zastavil v 84. minúte Canalesa (15 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Na pravej strane zálohy začal Ivan Rakitič, ktorý tvrdo drel v obrane i v útoku. V 25. minúte dovolil center Berchichemu, v 60. minúte pekne spätne prihral do šance Robertovi (13 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

V 69. minúte ho vystriedal Denis Suárez, ktorý ho spoľahlivo nahradil, no do diania na ihrisku sa nejak výrazne nezapojil (6 plusových bodov-známka 6).

V zálohe ako kapitán nastúpil aj Andrés Iniesta. Odohral len prvý polčas, v ktorom sa staral o rozohrávku v strede poľa, v 29. minúte zablokoval strelu Berchicheho, no pre zranenie nedohral (12 plusových bodov-známka 7).

Do druhého polčasu ho nahradil André Gomes, ktorý sa snažil, no dosť lôpt i stratil (10 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Úlohu defenzívneho stredopoliara vykonával ako obyčajne Sergio Busquets, ktorý si počínal vynikajúco, odoberal pravidelne lopty súperovi, zhostil sa aj rozohrávky v strede poľa a urýchľoval svojimi prihrávkami útočné akcie. V 37. minúte zrazil tvrdú strelu Illarramendiho na roh a v 73. minúte mal rozhodca po mrzkom faule na neho vo vnútri vlastnej šestnástky vylúčiť Williana Josého, no neučinil tak (28 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Lionel Messi tentoraz nežiaril, bol neustále faulovaný, hral dosť nervózne a postrácal nezvyčajne veľké množstvo lôpt. V 43. minúte dostal žltú kartu za údajné zdržovanie, v 56. minúte pekne pätičkou prihral do šance Neymarovi, v 79. minúte z priameho kopu poslal loptu len tesne nad pravý vinkel Rulliho brány. V 91. minúte mohol dostať za faul na Navasa aj druhú žltú, ale rozhodca González sa zľutoval (23 plusových bodov, 6 mínusových-známka 7).

Luis Suárez ako stredný útočník bol tentokrát z hry dosť vypojený, snažil sa a bojoval pre mužstvo, no do šancí sa nedostával. V 5. minúte mu strelu zblokovali len ku brankárovi a v 63. minúte po faule na neho od Rulliho rozhodca penaltu nenariadil (13 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Neymar na ľavom krídle predviedol veľmi aktívny výkon a pomáhal aj v obranných činnostiach. Bol bezpochyby najnebezpečnejším hráčom pre súpera a stal sa aj mužom zápasu. V 11. minúte jegho slabšiu strelu chytil brankár, v 19. minúte po Elustondovom faule na neho sám kopal penaltu a premenil ju k ľavej žrdi v jediný gól stretnutia, v 56. minúte vystrelil len vedľa pravej žrde, v 63. minúte rozhodca nielen, že neodpískal po faule Rulliho na neho penaltu, ale udelil mu za údajné simulovanie aj žltú kartu, v 81. minúte mu žltú už nedal, hoci by si ju za hrubý faul na Elustonda zaslúžil a napokon v 87. minúte pekne odcentroval do šance Piquému (24 plusových bodov, 5 mínusových-známka 8).

Barcelona prekliatie zlomila a vyhrala, hoci len chudobným rozdielom, domácich prakticky k ničomu vážnejšiemu nepustila. Dianie negatívne ovplyvnili aj rozhodcovia, ktorí sa veľmi často mýlili, najmä v neprospech Barcelony, ale neraz aj v neprospech domáceho mužstva, markantné to bolo najmä pri vymyslenom ofsajde Zurutuzu v 59. minúte.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.