Barcelona po výhodnom výsledku z prvého zápasu si nepripúšťala inú možnosť ako postup do ďalších bojov.

Do brány nastúpil Jasper Cillessen, ktorý podal výborný výkon, dobre rozohrával nohami a činil sa aj pri likvidácii útokov súpera. V 35. minúte chytil strelu z veľkého uhla od Williana Joseho, v 54. minúte skvele vyrazil strelu toho istého hráča zblízka, v 62. minúte urobil chybu, keď zle vybehol a dal sa prelobovať pri prvom góle San Sebastianmu od Juanmiho, na druhom góle po hlavičke Williana Joseho vinu nenesie, v 77. minúte vyboxoval nebezpečný center Odriozolu a v 85. minúte vyrazil hlavičku Navasa z tesnej blízkosti (17 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Napravo v obrane hral prvý polčas Sergi Roberto, ktorý nesklamal, ale ani nič nevymyslel (6 plusových bodov-známka 6).

Do druhého polčasu vybehol na trávnik Aleix Vidal a to bola už iná káva. Zo začiatku urobil dosť chýb, no neskôr vzorne spolupracoval najmä v útočných snahách Barcelony. V 54. minúte jeho strata lopty viedla ku veľkej šanci súpera, v 59. minúte tiež stratil loptu a Real Sociedad nebezpečne zaútočil, v 80. minúte asistoval nádhernou krížnou prihrávkou na štvrtý gól Turana, v 85. minúte dovolil nebezpečne hlavičkovať Navasa a napokon v 85. minúte mohol sám dať gól, no brankár hostí Rulli mu strelu vyrazil nohou (14 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý získal veľké množstvo lôpt, no v obrane nebol veľmi istý. V 46. minúte dovolil hlavičku Elustonda a v 54. minúte neustrážil Velu (23 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

V strede obrany hrala dvojica stopérov Piqué-Umtiti a bola to tentoraz výrazná slabina v hre Kataláncov. Gerard Piqué neustrážil v 54. minúte Williana Joseho, tiež neudržal strelca prvého gólu Juanmiho, v 71. minúte obetavo vypichol sklzom v šanci toho istého hráča na rohový kop a v 73. minúte dovolil hlavičkovať strelca druhého gólu (9 plusových bodov, 3 mínusové-známka 5).

Pri kiksoch však nebol sám, väčšinou spolu s ním bol do nich zapletený aj Samuel Umtiti, ktorý síce v 17. minúte vybojovaním lopty v súboji s Prietom založil akciu vedúcu k prvému gólu FC, ale v 35. minúte dovolil vystreliť z uhla Willianovi Josemu, v 62. minúte neudržal strelca prvého gólu a v 73. minúte dovolil hlavičkovať aj strelcovi gólu druhého (20 plusových bodov, 5 mínusových-známka 5).

Tretím slabším článkom do partie bol aj André Gomes, ktorý dosť strácal lopty a takéto straty viedli v 24. minúte ku šanci Williana Joseho, či v 62. minúte k prvému gólu súpera (15 plusových bodov, 3 mínusové-známka 5).

Úlohou defenzívneho stredopoliara bol tentoraz poverený Javier Mascherano, ktorý sa jej zhostil dobre, vybojoval množstvo lôpt, no pred prvým gólom mu jeho strelec ušiel, pravdepodobne kvôli drobnému zraneniu, pre ktoré bol aj v 66. minúte vystriedaný (12 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Nahradil ho Ivan Rakitič, ktorý sa do hry už veľmi nezapojil (3 plusové body, 1 mínusový-známka 6).

V zálohe najlepšie zahral Denis Suárez, ktorý sa zlepšuje zápas od zápasu. V 17. minúte dal krížnou strelou k ľavej žrdi prvý gól domácich, v 32. minúte mu ušiel Oyarzabal, v 65. minúte nádherným krížnym pasom našiel Messiho a v 82. minúte korunoval svoj výkon piatym gólom Barcelony, keď obišiel aj brankára a zasunul do prázdnej brány (16 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Mužom zápasu bol však Lionel Messi, ktorý z pravého krídla riadil akcie domácich a bol pri všetkom dôležitom, čo sa dialo na polovici súpera. Síce sa pomalšie rozbiehal, ale postupne pridával a ku koncu to bola už smršť jeho nápadov. V 17. minúte poskytol predfinálnu prihrávku na prvý gól, v 55. minúte premenil penaltu na druhý gól, v 63. minúte asistoval na tretí gól, v 65. minúte mu vo veľkej príležitosti lopta odskočila, v 76. minúte po samostatnej akcii jeho strelu zrazila obrana na roh, v 80. minúte predfinálnou prihrávkou na štvrtý gól uvoľnil Vidala, v 82. minúte zase prihral na piaty Denisovi, v 86. minúte poskytol gólovku Vidalovi a v 93. minúte sa mala po faule Navasa na neho kopať ďalšia penalta, no rozhodca len rozpažil rukami (29 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9).

Stredný útočník Luis Suárez zahral tiež výborne a najmä bojovne, v 17. minúte asistoval na prvý gól, v 40. minúte mu strelu zablokovala obrana, v 50. minúte dostal žltú kartu za faul lakťom na Berchicheho a v 63. minúte dal po odstavení si protihráča telom popod brankára tretí gól (21 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Tretí zub útočného tridente nebol tentoraz taký ostrý ako prvé dva. Neymar hral snaživo, no tentoraz sa do šancí nedostával. Obdržal aj žltú kartu za nešportové správanie po nepeknom faule Velu zozadu na neho a následnej potýčke s ním. V 54. minúte unikol obrane súpera a po faule Martíneza sa kopala penalta (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

V 75. minúte ho striedal Arda Turan a čoskoro sa aj zapísal do listiny strelcov v 80. minúte, keď kĺzačkou dopravil loptu k ľavej žrdi do siete bezmocného Rulliho (6 plusových bodov-známka 7).

Barcelona tak po obojstranne peknom zápase postupuje ďalej a v semifinále na ňu už čaká Atlético Madrid.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.