Barcelona chcela na začiatku druhej polovice súťaže zvíťaziť a získať plný počet bodov.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý sa rozhodne nenudil. Pochytal množstvo centrov a striel. V 2. minúte strelu z diaľky od Ceballosa, v 11. minúte slabú od Castra, v 19. minúte vyrazil Ceballosovu spoza šestnástky, v 22. minúte chytil pokus Picciniho, v 56. minúte zlikvidoval bombu Alegríu, v 60. minúte stratil v súboji s Castrom loptu mimo pokutového územia, ale Alegría vystrelil len vysoko nad bránu, v 71. minúte ho zachránilo brvno po strele Ceballosa, v 74. minúte žrď od Castra, vzápätí si neporadil s centrom z rohu a Alegría mu do prázdnej brány dal gól, v 77. minúte chytil strelu Castra z diaľly a v 84. minúte vyrazil nájazd toho istého hráča. Možno ho označiť za muža zápasu zo strany FC (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9).

Napravo v obrane nastúpil Aleix Vidal, ktorý bol veľmi aktívny počas celého zápasu, ale najmä v prvej polovici kopil aj chybu na chybu, ku koncu sa jeho výkon zlepšil, asi aj preto, že prešiel do útoku. V 6. minúte odcentroval do šance L. Suárezovi, v 22. minúte dovolil strieľať Durmisimu, v 24. minúte zablokoval strelu Castra, v 27. minúte mu dovolil vystreliť a v 29. minúte neustrážil tohto hráča. V 50. minúte mu zas ušiel Alegría a musel ho faulovať. V 52. minúte vo veľkej šanci vyslal krížnu strelu len popri ľavej žrdi, v 58. minúte zrazil nebezpečný center na rohový kop, v 75. minúte si jeho centrovanú loptu zrazila obrana do brány, no rozhodcovia jasný gól nepostrehli. Podobne s jeho centrom naložila súperova obrana aj v 78. minúte, no tentoraz Mandi vykopával z čiary (22 plusových bodov, 9 mínusových-známka 6).

Naľavo začal Lucas Digne, ktorý podal slabší výkon s viacerými chybami. Problémy mal najmä s Piccinim. V 16. minúte zrazil jeho nebezpečný center na roh, v 22. minúte mu dovolil vystreliť a v 33. minúte zase nebezpečne centrovať (13 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

V 68. minúte ho nahradil Jordi Alba, ktorý už v obrane hral bezchybne a tiež aj viac podporoval útok (10 plusových bodov-známka 7).

V strede obrany hral vpravo Gerard Piqué, ktorý mal v defenzíve množstvo práce a na ofenzívu ani pomyslenie. V 3. minúte zablokoval center Castra, v 43. minúte dostal za faul na tohto útočníka žltú kartu, v 46. minúte zastavil nebezpečného Durmisiho, v 54. minúte zrazil jeho strelu na roh a v 74. minúte dovolil páliť Castrovi, našťastie len do žrde (28 plusových bodov, 4 mínusové-známka 7).

Partnerom mu bol Jérémy Mathieu, ktorý podal tiež solídny výkon. V 70. minúte zablokoval nádejný center Picciniho (18 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Záloha bola tentoraz najslabším článkom vo výkone Barcelony. Napravo v nej začal Denis Suárez, ktorý zahral veľmi slabo a okrem zablokovania dvoch centrov dovolil v 33. minúte strieľať Durmisimu a v 58. minúte im spolu s Rakitičom ušiel Ceballos (7 plusových bodov, 7 mínusových-známka 4).

Od 59. minúty ho nahradil André Gomes, ktorý zahral o poznanie lepšie. V 78. minúte po vzájomnej potýčke s Rubenom Castrom dostali od rozhodcu po žltej karte a v 92. minúte jeho bomba z diaľky trafila len Mandiho do hlavy (8 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Najslabší výkon v strede poľa podal ako defenzívny záložník Ivan Rakitič. Stratil enormné množstvo lôpt a k svojej známej tvári sa vrátil až v samom závere stretnutia. V 11. minúte dovolil strieľať Castrovi, v 24. minúte mu spolu s D. Suárezom unikol Ceballos, v 70. minúte dostal žltú kartu za faul na Petrosa a v 74. minúte dovolil strelu znovu Ceballosovi (16 plusových bodov, 12 mínusových-známka 4).

Arda Turan hral v zálohe na ľavej strane a mnoho toho tiež neukázal (11 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

V 68. minúte ho vystriedal Sergi Roberto, ktorý sa hneď zapojil do obranných aj útočných snažení na pravej strane (12 plusových bodov-známka 7).

Lionel Messi na pravom krídle bol tentoraz dosť zakríknutý a nepodal taký žiarivý výkon na aký sme zvyknutí, no aj tak bol najväčším nebezpečím pre súpera. V 37. minúte vysunul do gólovej šance Neymara, v 52. minúte ponúkol gólovku Vidalovi, v 80. minúte z priameho kopu poslal loptu len do múra, v 87. minúte mu jeho pokus zablokovali obrancovia a nakoniec v 90. minúte predsa len vykúzlil gólovú prihrávku Luisovi Suárezovi (24 plusových bodov, 5 mínusových-známka 7).

Luis Suárez ako stredný útočník sa do mnohých šancí nedostal, ale v 6. minúte mu jednu zrazila obrana na roh, v 15. minúte sa pokúsil prekvapiť Adána z veľkej diaľky, no neuspel a napokon bol autorom jediného gólu hostí, keď jeho prízemná strela v 90. minúte sa obtrela o pravú žrď a skončila v sieti (9 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Neymar na ľavom krídle podal snaživý aktívny výkon, no gólu sa opäť nedočkal. V 26. minúte jeho priamy kop skončil len nad bránou súpera, v 37. minúte jeho nájazd na brankára bol vyrazený, v 75. minúte po faule na neho od Mandiho rozhodca penaltu nenariadil a v 87. minúte jeho tvrdú strelu z diaľky Adán kryl (26 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Barcelona po spočiatku alibistickom výkone bez poriadneho nasadenia už len márne naháňala strácajúce sa body v závere zápasu. Súper bol v túžbe uspieť počas stretnutia lepší a zaslúžene o ne obral Kataláncov. Mužom zápasu z domácej strany bol agilný Dani Ceballos. Výkon rozhodcov však bol opäť katastrofálny a vyvrcholil pri spomínanom neuznaní zjavného gólu.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.