Barcelona nastupovala na zápas proti San Sebastianu s cieľom získať víťazstvo a tým pred El Clásicom aj plný počet bodov.

V bráne odchytal stretnutie Marc-André ter Stegen, ktorý bol počas celého duelu riadne zamestnaný, zachránil pár gólov, ale aj dva dostal, najmä pred prvým nedôrazne vyrazil center, inak chytal takmer bezchybne. V 12. minúte vyrazil reflexívne strelu Oyarzabala, v 14. minúte chytil strelu tohto hráča z diaľky, v 32. minúte stiahol center z rohového kopu, v 32. minúte lapil diaľkový pokus Williana, v 42. minúte vyrazil vyššie spomínaný center a bol z toho potom vlastný gól, v 53., 68., a 92. minúte dobre vybehol a zachytil loptu, v 72. minúte vyrazil na roh strelu z priameho kopu z diaľky, keď sa ho pokúsil prekvapiť Illarramendi, v 74. minúte chytil slabú hlavičku Zalduu a v 92. minúte z výkopu vyslal do veľkej šance L. Suáreza (19 plusových bodov-známka 7).

Obrana sa vrátila ku klasickému štvorčlennému zloženiu sprava doľava: Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba.

Roberto bol lepší v útočnej fáze ako v obrannej. V 12. minúte dovolil centrovať Velovi na Oyarzabala, v 42. minúte spolu s Gomesom neustrážili Martíneza, po jeho prudkej strele sa lopta odrazila od Umtitiho do siete a znamenala prvý gól Baskov, v 48. minúte povolil center Zurutuzovi, v 57. minúte zas Berchichemu, v 65. minúte neustrážil Oyarzabala, v 78. minúte Berchicheho dokázal zastaviť, no v 90. minúte mu dovolil tvrdo vystreliť, ale lopta minula ľavý vinkeľ ter Stegenovej brány (25 plusových bodov, 9 mínusových-známka 6).

Gerard Piqué opäť kraľoval vo vzduchu a tiež zachránil Kataláncov párkrát od pohromy. V 3. minúte zrazil tvrdú strelu Berchicheho, v 42. minúte v šestnástke zastavil Oyarzabala, V 46. minúte však neustrážili spolu s Albom strelca Prieta, ktorý to umiestnil z prvej nechytateľne k pravej žrdi, v 48. minúte zrazil strelu Zurutuzu do autu, v 48. minúte neustrážil Canalesa a dovolil mu nebezpečne odcentrovať, v 70. minúte zastavil útok Oyarzabala a v 88. minúte po faule na tohto rýchleho útočníka videl od rozhodcu Munueru žltú kartu (28 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Samuel Umtiti bol tentoraz dosť neistý a dal si nešťastne aj vlastný gól. Okrem toho v 29. minúte zastavil útok súpera hlavou, v 31. minúte zastavil Velu odkopom na roh, pred spomínaným vlastným gólom v 42. minúte dovolili spolu s Albom preniknúť do 16-ky Oyarzabalovi a v 72. minúte dovolil nebezpečne hlavičkovať Martínezovi (16 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Jordi Alba dobre spolupracoval s útočníkmi, vzadu to bolo slabšie. V 34. minúte sám zakončoval, no jeho strela letela nad bránu, v 42. minúte dovolili spolu s Umtitim preniknúť Oyarzabalovi do pokutového územia a v 46. minúte spolu s Piquém neustrážili strelca druhého gólu San Sebastianu (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

Sergio Busquets ako defenzívny záložník získal počas stretnutia znašné množstvo lôpt, no nejaké aj nevynútene postrácal. V 44. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Messimu pred tretím gólom Barcelony (23 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Ivan Rakitič začal stretnutie vo vysokom tempe, no postupne ako mu ubúdali sily jeho výkon upadal. V 20. minúte nahral do veľkej šance L. Suárezovi, v 24. minúte zrazil strelu Berchicheho na roh, v 70. minúte neustrážil Oyarzabala a v 80. minúte vystrelil spoza 16-ky, no slabo a brankár Rulli loptu ľahko chytil (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Asi najslabším ohnivkom reťaze Barcelonského mužstva bol opäť André Gomes, ktorý sa síce snažil, ale hral v jednom spomalenom tempe a urobil aj pár chýb. V 12. minúte dovolil Oyarzabalovi nebezpečne vystreliť, v 42. minúte spolu so Sergim Robertom neustrážili Martíneza, v 51. minúte zablokoval strelu Zurutuzu a v 60. minúte zastavil útok rýchleho Berchicheho (14 plusových bodov, 5 mínusových-známka 5).

V 69. minúte ho vystriedal Andrés Iniesta, ktorý v 84. minúte pekne vypomohol obrane a odzbrojil v 16-ke rozbehnutého Canalesa (10 plusových bodov-známka 6).

Lionel Messi ako pravé krídlo bol mužom zápasu a opäť tým, kto zariadil víťazstvo. V 11. minúte vysunul do šance Paca Alcácera, v 16. minúte vypálil bombu spoza šestnástky do pravého dolného rohu a zaznamenal tak prvý gól Barcelony, v 37. minúte sa do listiny strelcov zapísal po druhý raz, keď dopravil neposlušnú odrazenú loptu do prázdnej brány, v 44. minúte petelicou z voleja trafil len do Navasa, no ešte v tej istej minúte asistoval na tretí gól Pacovi, v 50. minúte jeho projektil z priameho kopu brankár chytil a v 86. minúte sa mohol po faule Illarramendiho na neho pískať pokutový kop (25 plusových bodov, 6 mínusových-známka 9).

Luis Suárez v strede útoku príkladne bojoval a pracoval pre mužstvo. V 16. minúte prihral na prvý gól, v 20. minúte z voleja trafil len Navasa, ten strelu zrazil na rohový kop, v 36. minúte mu strelu vyrazil brankár, v 44, minúte prihral na volej Messimu, v 68. minúte dostal žltú kartu za faul na Navasa a v 92. minúte spálil obrovskú príležitosť zoči voči Rullimu (26 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Nezvykle sa na ľavom krídle miesto potrestaného Neymara ocitol Paco Alcácer, ktorý si na ňom počínal nadmieru úspešne. V 11. minúte jeho príležitosť zblízka brankár vyrazil, v 27. minúte sa mu v sľubnej príležitosti zamotala lopta pod nohami, v 41. minúte dostal žltú za faul na Velu. Všetko príkorie si však vynahradil v 44. minúte, keď rutinérsky krížnou strelou popri brankárovi k pravej žrdi zanamenal víťazný tretí gól Barcelony (13 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

V 79. minúte ho vymenil Denis Suárez, ktorý sa v 86. minúte pokúsil vystreliť spoza šestnástky, no slabú strelu brankár chytil (3 plusové body-známka 6).

Barcelona napokon cieľ splnila, ale stálo ju to veľa síl aj zbytočných nervov.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.