Prezident FC Barcelona dnes oznámil, že Andrés Iniesta predĺži s klubom spoluprácu o ďalšie tri roky. Jeho aktuálna zmluva končí 30. júna 2015, po novom sa záložník Blaugrana na Camp Nou zdrží minimálne do roku 2018.

Iniesta sa dneškom stal piatym hráčom v tíme, ktorý má kontrakt platný až do roku 2018. Pripojil sa k štvorici Busquets, Tello, Messi a Neymar. Ak zostane Andrés v klube naozaj až do roku 2018, jeho kariéra na Camp Nou sa natiahne na neuveriteľných 22 rokov. K tímu sa pripojil ešte v septembri 1996, keď mal iba 12 rokov. Už v októbri 2002 odohral svoj prvý zápas za seniorský tím FC Barcelona.

Od sezóny 2005/2006 je považovaný za jeden z pilierov v tíme. Postupom času sa vypracoval na jedného z najrešpektovanejších hráčov na svojom poste. Najpamätnejší je jeho gól na Stamford Bridge v roku 2009. Aj vďaka tomu vyhral 16 veľkých titulov len za takmer šesť rokov v FC Barcelona. Obrovské úspechy dosiahol aj na medzinárodnom poli, keď je Majstrom Európy aj Majstrom sveta. Finále MS v Južnej Afrike pritom sám rozhodol.

V drese Blaugrana doteraz odohral 479 oficiálnych zápasov, v ktorých zaznamenal 48 gólov a v zbierke má dovedna 21 titulov.

zdroj: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.