Fabio Capello trénoval tímy ako Real Madrid, Juventus, AS Rím či reprezentáciu Ruska. Ako skúsený tréner priznal, že práca Luisa Enriqueho v Barcelone sa mu veľmi páči.

Oproti Rímu Luis Enrique pokročil

"Som vďačný aj z dôvodu môjho priateľa Franca Baldiniho, ktorý ho dotiahol do Ríma. Vtedy sa hovorilo, že ak hrá mužstvo Luisa Enriqueho, môžete ísť na kávu a keď sa vrátite na tribúnu, mužstvo bude stále pri lopte, no ďaleko od pokutového územia súpera. Vtedy dokonale pochopil, že je potrebné niečo zmeniť."

Skúsenosti nabral v Celte

"Luis Enrique získal veľké skúsenosti v Celte, postaral sa o to, že mužstvo začalo hrať veľmi dobre a podarilo sa mu priblížiť k najlepším tímom v tabuľke, no predovšetkým potom zmenil systém hry v Barcelone, keď sa mu pritrafil skvelý hrotový útočník Suarez. Dokáže robiť veci, ktoré predtým hráči na tejto pozície nedokázali. Messi a Neymar sa navyše so Suarezom veľmi dobre hľadajú. Je to mužstvo, ktoré hrá vertikálne a veľmi, veľmi rýchlo."

Veľký potlesk pre Luisa Enriqueho

"Myslím, že Barca v defenzíve nemá veľké problémy, predovšetkým pri protiútokoch. V strede poľa nemá veľmi rýchlych hráčov. No Luisovi Enriquemu musím pogratulovať, pretože odkedy odišiel z Ríma, zaznamenal veľký pokrok a všetko, čo vyhral, získal od nuly. Určite mu prináleží veľký potlesk!"

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Lionel10Messi

17
2016-01-17 10:50:43

Presne Enrique naj tréner Visca El BArca !

MartinPogadl

11
2016-01-17 11:01:31

Enrique je kvalitný tréner. Verím mu.

quentin

12
2016-01-17 11:27:37

Dokonca si myslím, že ten najtrenér, akého FCB mohla mať a má. Visca!

Ortiz

10
2016-01-17 12:23:51

Pep založil tenhle styl hry a Enrique k tomu přidal třešničku *protiútoky*

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.