Puyol strieľajúci góly na jednej strane a centrujúci Xavi na strane druhej. Táto smrteľná kombinácia tentokrát úradovala v semifinále MS, aby sa napokon postarali o historický postupový gól. Predtým ich gólom zavelili k spusteniu demolácie Realu Madrid na ich vlastnom štadióne pred dvoma rokmi, keď dostali výprask 2-6.

Gól Puyola, ktorý katapultoval 'la furia roja' do ich prvého svetového finále nebola v žiadnom prípade náhoda.

Barcelonský obranca svoju tajnú zbraň nepoužil v semifinále prvýkrát. A kto iný by mu mohol naservírovať loptu ako na podnose, ak nie geniálny tvorca hry v Barce Xavi.

Predtým, 2. mája. 2009, vyprášila Barcelona na Santiagu Bernabeu domáci Real Madrid 2-6 a druhý gól vsietil Pyuol navlas rovnaký ako v semifinále v Afrike. Úlohy centrujúceho hráča sa zmocnil Xavi. Jediný rozdiel medzi týmito dvoma gólmi bol v tom, že v Afrike Xavi centroval z rohu, kým na San Bernabeu z priameho voľného kopu.

"Tieto situácie v klube trénujeme," ozrejmil situáciu 'kráľ Carles' a pokračoval, "Xavi a ja sme sa na stratégii dohodli. V zápase vynikajúco odcentroval a ja som šťastný, že mi to tam padlo."

 

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.