Madridský denník AS sústreďuje pozornosť na vydarené striedania Ernesta Valverdeho, ktoré prebehli v zápasoch proti Atléticu Madrid, Getafe aj Las Palmas.

Odchod Neymara niesla ako šatňa, tak aj fanúšikovia veľmi ťažko, no aj napriek mnohým negatívnym dopadom, stále sa dajú nájsť pozitíva. Denník AS totiž píše, že odchod Neymara novému trénerovi FC Barcelona v podstate pomohol. Luis Enrique si totiž nemohol dovoliť nasadiť taktiku, ktorá by sa hviezdam v tíme nepáčila. To viedlo až do stavu, kedy útočná hra FC Barcelona bola bezzubá a predvídateľná a Lucho mohol skúšať hocičo. Odchod Neymara však pomohol.

Katalánci pod Valverdem rezignovali z neustáleho využívania systému 4-3-3 a nový tréner môže zakročiť aj počas stretnutí, ktoré sa nevyvíjajú úplne dobre. V zápase proti Getafe za stavu 0:1 pre súpera, Valverde zakročil. Po prestávke do hry poslal Denisa Suareza miesto Iniestu a o niečo neskôr Paulinha miesto Rakitiča. Obaja hráči strelili po góle a otočili priebeh zápasu.

V stretnutí proti Las Palmas na Camp Nou, Barcelona takisto nehrala najlepšie a preto Valverde so striedaniami nelenil. Barca potrebovala dobré a plynulé prihrávky, preto miesto Paulinha a Aleixa sa na trávniku objavili Iniesta s Rakitičom. Valverde tento problém vyriešil na výbornú a zápas sa skončil výsledkom 3:0.

V stretnutí proti Atléticu mala Barca problém v inom smere - pomalé tempo útočných akcií. Bývalý tréner Athletic Club si uvedomil, že jeho mužstvu chýba potrebná intenzita a preto sa to rozhodol vylepšiť Sergim Robetom a Deulofeom. Úlohou oboch hráčov bolo rozhýbanie pravej strany ihriska. Mladíci sa úlohy zhostili na výbornú a Atlético nevedelo kam skôr. Sergi Roberto dokonca asistoval na vyrovnávajúci gól. Deulofeu zas rozbíjal obranu súpera svojimi nábehmi.

Barcelone sa nakoniec podarilo remizovať a zápas mohla aj vyhrať. Katalánci mali viac príležitostí ako súper, čo je vzhľadom na dlhú sezónu veľmi dobrá správa. Denník AS dodáva, že hoci Barca odchodom Neymara možno stratila trochu mágie, na lavičke našla riešenia, ktoré v uplynulej sezóne nemala a ktoré Ernesto Valverde dokáže využiť vo svoj prospech.

zdroj: as.com
foto: as.com

frkmrk

6
2017-10-17 18:46:17

Len, aby si sa nezacal toho drzat a bolo by lepsie, keby zapas rozhodla zakladna jedenastka, samozrejme,mudro poskladana.

benste

-6
2017-10-17 21:11:05

kurzové sázení, velmi spolehlivé http://vintose.blogspot.cz

BarcaFan4502

0
2017-10-18 17:06:12

ic dokokota

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.