Ousmane Dembélé sa k Barcelone pripojil v lete 2017 ako najdrahší hráč vo klubovej histórii a od začiatku hrával pod obrovským tlakom, ktorý na neho vyvinuli fanúšikovia aj médiá. Len od 21-ročného Francúza očakávajú, aby robil rozdiel ako v klube, tak aj v reprezentácii.

Pred priateľským zápasom Francúzska s Islandom, ktorom Dembélé nakoniec hral od začiatku, tréner Didier Deschampes útočníka pochválil, ale poznamenal, že hráč by sa mal naďalej rozvíjať: "Má útočné vlastnosti, ktoré mu umožňujú vytvárať situácie. V Barcelone prežíva dobrý začiatok sezóny, keď strieľa góly, ale v mužstve, kde existuje veľká konkurencia, má obrovský priestor pre zlepšenie. Myslím si, že Dembélé si ešte stále nie je vedomý všetkých požiadaviek na najvyššej úrovni, ale má prednosti, ktoré mu umožňujú destabilizovať súpera. Pokiaľ predvedie aj ďalšie výhody, tak ako to robí od začiatku tejto sezóny, bude ešte lepší."

V dnešnom vydaní L'Equipe analyzoval situáciu Dembélého a publikovaný bol aj rozhovor s bývalým trénerom Rennes Philippem Montanierom, ktorý je názoru, že s útočníkom Barcelony by sme mali byť viac trpezliví: "V prípade Dembélého ma znepokojuje to, že všetko sa udialo veľmi rýchlo a sme na neho veľmi nároční. Efektivita a vyrovnanosť prichádza s časom. Coco Suaudeau povedal, že najťažšie je vytvárať šance. Ousmane ich takisto tvorí, tak mu dajme šancu."

Bývalý tréner reprezentácie Francúzska do 17 rokov Laurent Guyot takisto prosí o to, aby fanúšikovia Dembélému dopriali čas: "Netreba panikáriť. Či Griezmann v národnom tíme takisto žiaril od začiatku?"

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Budko

16
2018-10-14 18:24:53

Dembele je vynikajúci futbalista a on sedí na lavičke Francúzka ved on potrebuje hrať lebo je to talent a oni mesto neho davaju Matuidiho

Vladinko

12
2018-10-14 19:33:16

:D :D :D aha..akože by sa mal rozohrávať v reprezentácii a nie v klube?
Ako v niektorých krajinách sa to deje (Pekarik, Hubočan) a tak to aj vyzerá, ale..ale :E

MrCrowley

-4
2018-10-14 21:06:35

Konecne Janicka osvietilo a vratil sa do svojej malucickej dedinky a nebude sa musiet skryvat pred velkym svetom. Verim ze dalsi trener Slovenska bude vediet slovensky adufam ze aj anglicky aby mohol prehodit po zapase aspon par slov so svojimi trenerskymi kolegami a ne po zapase zbabelo fujtasit

Vladinko

8
2018-10-14 23:22:12

Janíčko z dedinky napriek chybám z posledných zápasov postúpil na euro prvý krát v našej histórii, tam postúpil zo skupiny a hlavne po grigovi a hippovi konečne niekto nastolil poriadok a futbal čo mal vo väčšine prípadov aj hlavu a pätu..btw, Janíčko z dedinky porazil s jemne nadpriemerným kadrom Španielsko plné hviezd realu madrid a Barcelony..myslím, že Janíčko sa nemá za čo hanbiť ;)

MrCrowley

-4
2018-10-15 08:28:09

Mal som samozrejme na mysli prezentovanie sa v médiách a komunikáciu na medzinárodnej úrovni s kolegami koučami, kedy sa iba trápne usmieval po kolegovom príhovore v neznámej mu reči. Smutné. Proste predstaviteľ štátu na akejkoľvek úrovni by mal mať minimálne: umyté vlasy, Oblek a nie The Plaky, !!!!!!ANGLIČTINA!!!!!!.

Alirael

7
2018-10-14 18:42:33

Povedzte mi ktory posledny uspesny hrac v Barcelone presedel 2 roky na lavicke polovicu casu aby sa adaptoval a chytil? Vdaka

villagesb

8
2018-10-14 21:48:48

Xavi, Iniesta, Valdes, Sergi Roberto atd praveze malo ktory odchovanec si neodsedel svoje na lavicke ...

Jhonys

12
2018-10-14 22:41:43

villagesb dal dobré příklady. Hlavně ale nikoho z nich nekoučoval Valverde a to je pro Dembélého prostě značná brzda, přiznejme si to....

maryann

10
2018-10-14 19:19:45

Paco

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.