Nie je žiadnou novinkou, že Ernesto Valverde nemá vo zvyku meniť plán, ktorý funguje a prináša výsledky. Inak tomu nie je ani v tejto sezóne, kedy jeho rozhodnutia zasiahli rovno dvoch hráčov - Coutinha a Arthura.

Pre Philippe Coutinha, najdrahšieho hráča v histórii FC Barcelona, bol zápas proti Celte Vigo tretím v rade, v ktorom sa neobjavil v základnej zostave. Dembélé ukázal, že mu to v útoku ide lepšie, zatiaľ čo v záložnej rade dostáva prednosť pred touto brazílskou dvojicou Arturo Vidal.

Spočiatku sa zdalo, že Arthur je bezkonkurenčný a zo zostavy ho len tak niekto nevytlačí, no potom prišlo zranenie a Vidal sa ukázal v dobrom svetle. Čiľanovi sa darí a Ernesto Valverde nemá dôvod na zmeny. Z tohto dôvodu možno povedať, že bývalý hráč Gremia nateraz stratil dôležitosť a stal sa z neho hráč, ktorý vstupuje až do druhej časti hry. 

Aj napriek týmto skutočnostiam sú však Coutinho a Arthur na tom lepšie ako ich krajania. Rafinha utrpel ťažké zranenie kolena a v tejto sezóne sa na ihrisko už nevráti. Malcom si na druhej strane stále nedokázal získať trénerovu dôveru, pričom nedávno nehral kvôli zraneniu.

zdroj: marca.com

foto: twitter.com

blauigrana

36
2018-12-26 17:08:03

Valverde ho ničí

blauigrana

27
2018-12-26 17:08:20

Coutinha

AndreasGerardi

26
2018-12-26 17:32:17

Valverde na úkor výsledkov ničí celkovú filozofiu klubu. Nieje možné, že už nehráme ani priamočiara a už ani držanie lopty nieje to, čo nás zdobí. Príde lepšie mužstvo a nikto nevie co ma hrať. Nielen Coutinho. Ale on to momentálne schytava najviac. Zápas co zápas hráme katastrofu na ktorú sa nedá dívať. A ak by to bol jeden zápas z 10 ale to je skoro vždy. A ak by Valverde nemal dlhodobo Lea zrejme by sme hrali stred tabuľky. Alebo ako United za Mourinha. Všetko podriadiť vysledku

el_dominiko

28
2018-12-26 18:05:09

Úprimne si povedzme, hráme systém na troch zálozníkov a z toho sú dve miesta za každých okolností obsadené (Rakitic, Busquets), čiže na post ľavého záložníka sú traja kvalitný záložníci (Coutinho, Vidal, Athur).

Adamito

14
2018-12-26 18:37:07

Bohužel je to tak a je to smutny, rakitic a Busy tady nebudou furt a proto je potřeba tocit i je aby si hráci zvykali ale to se u Valverdeho nedočkáme. Píšu to furt a říkám to furt ale největší dárek by byl pro nás kdyby on skončil.Se vší uctou to bude pro všechny nejlepší. Osobně si myslím že záloha složena ze Vidal,Rakitic,Busy není dobrá ,viděl bych tam někoho kreativnějšího...doplnit (Cou, Artur)

MessiJeBuh

-2
2018-12-26 21:03:06

Nic proti ale Arthur není kreativní umí jenom dobře podržet míč jinak jediný kdo je kreativní je coutinho z cele zálohy..

Jinak bych si zálohu představoval takto busquets Arthur coutinho, to by bylo super new Iniesta new Xavi

Adamito

11
2018-12-26 21:27:34

Ten kluk hraje evropský fotbal první sezonu nemužeme po něm chtít aby hned hrál jako Xavi nebo Iniesta, Je mladej a tohle všechno přijde časem, samozřejmě že hraje všechno na jistotu když letos přišel....

ximpp

6
2018-12-26 23:51:52

Ta současná záloha sice asi umí dost držet soupeře na uzdě, ale nemá žádnou kreativitu a naše hra je teď fakt nejhorší za mnoho posledních let.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.