Štvrťfinálový dvojzápas Ligy majstrov medzi FC Barcelona a Manchestrm United bude mať špeciálnu príchuť pre Gerarda Piquého. Stredný obranca blaugranas sa po prvý raz vo svojej kariére vráti na miesto, kde futbalovo dozrieval. 

Gerard Piqué pôsobil v Manchestri United počas troch sezón (2004/05, 2005/06 a 2007/08), pričom jeden ďalší ročník (2006/07) strávil na hosťovaní v Reale Zaragoza. Práve jeho pobyt u Červených diablov mu poslúžil na to, aby futbalovo dozrel na následný prestup do svojho vysnívaného prvého tímu FC Barcelona. Počas tohto obdobia celkovo odohral iba dvadsaťtri duelov, pričom len dvanásť z nich v Premier League, no získal obrovské množstvo skúseností a nesmierne mu pomohla možnosť trénovať po boku velikánov ako Rio Ferdinand či Nemanja Vidić.

Katalánsky zadák sa svojou láskou voči anglickému celku nikdy netajil, a tak pre neho bude mať nadchádzajúci dvojzápas Champions League unikátny význam. Piqué zatiaľ na Old Trafforde v barcelonskom drese nikdy nehral, hoci proti United sa už predstavil, a to vo finálových stretnutiach tejto súťaže v rokoch 2009 a 2011. V obidvoch pamätných súbojoch zohral kľúčovú rolu, keď mu dal Guardiola aj v Ríme, aj vo Wembley príležitosť odohrať plných deväťdesiat minút. 

Po tom, čo sa Piqué dozvedel, že s Red Devils sa stretne jeho aktuálny zamestnávateľ v tohtoročnej edícii najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, zanechal na sociálnych sieťach krátky, no o výstižnejší odkaz. "Vraciam sa na miesto, kde je môj druhý domov," komentoval. 

Manchester United a FC Barcelona sa naposledy na Old Trafforde predstavili dvadsiateho deviateho apríla 2008 a jeden z kapitánov Azulgranas to zažil ešte ako hráč družstva z Ostrovov. I napriek tomu, že ale oslavoval postup svojej ekipy, Geri v zápasovej nominácii Sira Alexa Fergusona chýbal. Hráči United v mimoriadne vyrovnanom meraní síl rozhodli o svojom postupe vďaka presnému zásahu Paula Scholesa, aby následne ovládli celú súťaž, čo pre Piquého znamenalo zisk prvej veľkej trofeje svojej kariéry. 

Zdroj: sport
Foto: sport

2sjr

36
2019-03-16 18:23:25

Návrat treba osláviť gólom Geri .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.