Katalánsky denník Mundo Deportivo prostredníctvom svojho novinára Xaviera Boscha sledoval v posledných mesiacoch Luku Jovića, aby zistil, prečo je Barcelona názoru, že Srb je potenciálnym nástupcom Luisa Suareza. Nižšie uvádzame závery, ku ktorým dospel.

Bosch tvrdí, že výkony Jovića sú lepšie, než očakával a preto chápe, že Pep Segura, Eric Abidal a Ramon Planes odleteli do Milána, aby si v boji o tohto hráča zabezpečili výhodu oproti ostatným záujemcom. Je všeobecne známe, že o útočníka bojuje množstvo kvalitných európskych klubov. Mundo Deportivo tvrdí, že Srb má množstvo predností podobných Davorovi Šukerovi, ale z futbalového hľadiska najviac pripomína Hansa Krankla.

Jović dokáže predvídať prehrávky ešte predtým ako k nemu smerujú, je fyzický silný, vďaka čomu dokáže ustáť útoky v osobných súbojoch a dokáže bleskurýchlo vystreliť ľavou nohou. Okrem toho dokáže v správny moment vbehnúť do obrany súpera a súpera prejsť na krátku vzdialenosť. V pokutovom území je veľmi aktívny a mimo šestnástky je schopný takisto prezentovať svoju techniku. Podobne ako Krankl dokáže efektívne hlavičkovať a to aj bez nutnosti skákať vysoko.

Novinár denníka Mundo Deportivo Bosch dospel k názoru, že Jović ešte nie je veľká hviezda, hoci podľa všetkého za neho bude potrebné zaplatiť toľko ako keby ňou bol. Nastrieľané góly tento stav potvrdzujú. Podľa denníka Mundo Deportivo je Srb hráčom, ktorý sa pod dobrým trénerom môže ešte naďalej rozvíjať.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Cibo

2
2019-03-22 12:10:32

Čas ukáže ..

LaBrie

6
2019-03-22 13:05:46

Je vyborny, presne takehoto bombardera potrebujeme.

FCBarcelona2018

1
2019-03-22 16:31:28

Z videa pod textom sa mi zdá výbornou náhradou za Luisa Suáreza. Má výborný prehľad v hre a je výborným zakončovateľom. Jeho treba kúpiť a nie dreváka Škriniara.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.