Tonny Bruins Slot je bývalý asistent trénera Johana Cruyffa v Ajaxe Amsterdam aj v Barcelone. V rozhovore pre De Telegraaf zdôraznil, že legendárnemu hráčovi a trénerovi by sa nesmierne páčila hra Frenkieho de Jonga.

"Cruyffovi by sa hra Frenkieho de Jonga nesmierne páčila. Cryuff zbožňoval takýto štýl: vnímanie a všeobecná vízia hry, prekabátenie dvoch či troch hráčov súpera vďaka driblingu. Obľúbení hráči Cruyffa, podobne ako jeho idol z detstva Faas Wilkes, mali tieto prednosti," zdôraznil Tonny Bruins Slot.

"Cruyff bol takisto zbláznený do driblingu Beckenbauera v reprezentácii Nemecka a Bayerne Mníchov, pretože často vyvážal loptu z obrany do stredu poľa, aby v tomto priestore získal prevahu. Takto môže hrať aj De Jong," dodal.

"Frenkie de Jong je takmer vždy garanciou dobre pokračujúcej akcie a nikdy sa nestane, že sa zasekne na jednom mieste. Preto je pre tím tak dôležitý," dodal.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

cruyff

3
2019-03-22 19:21:04

ak by Rosell ktorý sedí base, nepretrhol pupočnú šnuru medzi JOHANOM a BARCOU, dnes by sme uz možno mali nastupcov Xaviho, Iniestu...visca..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.