Bývalý prezident FC Barcelona Joan Laporta pri príležitosti World Soccer Congress 2019 hovoril na tému nových modeloch športového sponzorstva. Následne sa Katalánec dostavil na tlačovú konferenciu a odpovedal na zaujímavé otázky novinárov.

Sezóna v podaní Barcelony

"Doteraz si vedie veľmi dobre a existuje nádej, že to bude skvelé. Všetko máme vo vlastných rukách a vzhľadom na to, že Barcelona to v tejto fáze sezóny vo všetkých súťažiach dotiahla až sem, v jej podaní je to už teraz skvelý ročník. Ak aj v ďalšej etape budeme mať dostatok šťastia potrebného na zisk titulov, táto sezóna bude dokonalá."

Vysoký trest pre Diega Costu

"Všetci hovoria, že je príliš vysoký. Trest na toľko zápasov dostal za urážku rozhodcu a že ho chytil... Také sú pravidlá a Costa dostal najnižší možný trest. Chcel by som, aby bol miernejší. Musíte ukázať isté porozumenie, najmä pre takéto expresívneho hráča. Trest je prehnaný, ale v súlade s predpismi."

Štýl hry Barcelony

"Musíte byť schopní prispôsobiť si danému obdobiu a hráčom, ktorých máte. V tomto smere sa Valverdemu darí veľmi dobre. Štýl hry je niekedy vyjadrený absolútnym spôsobom a niekedy o niečo menej, ale prispôsobuje sa okolnostiam. Myslím si, že Barcelona je jasne nastavená na zisk trofejí. Zostáva verná modelu, v ktorom brankár hráva nohami a hrá skvelú sezónu. Kostru tímu tvoria Piqué, Busquets a Leo a okrem toho sú postupne začleňovaní hráči ako Aleñá či Sergi Roberto. Podľa mňa Barcelona drží svoj systém a je to jeden z kľúčov k úspechu."

Griezmann

"Barcelona urobí tak, ako sa rozhodne. Myslím, že väčšina fanúšikov to nechce. Pri pohľade na ceny, o ktorých sa hovorí, myslím si, že sú príliš vysoké. Existujú aj iní hráči do budúcnosti, ktorí môžu zohrávať takú úlohu ako Griezmann. Pokiaľ sa pýtate na môj názor, keď už raz odmietol... vlak prichádza len raz. Hráči musia chcieť prísť do Barcelony. Je to skvelý hráč, ale možnosť prestúpiť mal v uplynulom roku a nevyužil ju. Hráči sa s Barcelonou nemôžu zahrávať."

Sezóna Realu Madrid

"Odpoveď je zrejmá, je to hrozná sezóna. Byť fanúšikom Realu je ťažké, pretože v tejto etape sezóny nemá možnosť získať žiadnu trofej a musí myslieť na dovolenku. Je to veľmi ťažké. Nechcem bez rešpektu hovoriť o nikom, pretože je to veľmi citlivá téma, ale je dobré byť Barcou. Keď sa nám darí, nedarí sa Realu a naopak. Vždy sa to deje."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

footballister

-5
2019-04-14 17:20:34

Ale Griezmanovi by padlo vhod prísť do klubu, kde je silnou stránkou defenzíva, nevravím, že zrovna do Barci, ale možnosti určite má.

ximpp

2
2019-04-15 11:20:24

Nikdo nepopírá, že je Griez dobrý fotbalista, ale do Barcy už po loňských obstrukcích ne!!

2sjr

20
2019-04-14 18:04:44

Má pravdu , Griezmann šancu mal . Čo sa týka Valverdeho trenér je to skvelý. Ja tiež niekedy nechápem jeho rozhodnutia ale mňa Barca neplatí a Tiki taká sa hrať jednoducho stále nedá

Kent1

-7
2019-04-14 19:22:48

Podľa mňa zase až taky valverde skvely nie je, od kedy nemame gaurdiolu sme podľa mňa ešte že poriadneho trenera nemali enrique sa snažil vyhralo sa toho veľa pod nim ale predstavte si takeho kloppa čo by s nami spravil podľa mňa momentalne asi najlepši trener spoločne s gaurdiolom.

GabrielSVK

4
2019-04-14 19:40:08

Guardiola je určite najlepší tréner na svete. A Klopp je tiež fantastický. Ale do Barcelony by Klopp pravdepodobne nepasoval. Na druhej strane, keby prišiel, tak by asi 70% hráčov fyzicky zomrelo. My máme technických hráčov, ale inak je väčšina našich hráčov pomalá a nevládzu behať, česť výnimkám. Hráči ako Roberto, Pique, Rakitič, Busquets, Arthur, Coutinho, Suarez sú skôr pomalší a technickejší. Liverpool pozdvihol na vysokú úroveň a s tými hráčmi, ktorých má, klobúk dole. Aj teraz porazili Chelsea. Ale Klopp keď prišiel, naordinoval dvojfázové tréningy.

Kent1

2
2019-04-14 19:51:54

U gaurdiolu co je asi to najlepsie je ze ma neskutocny cit pre vyber hracov ale nevie tak zareagovat pocas zapasu ako klopp. Podla mna aj ked som vasnivy barceloncan a fandim barcelone od utleho veku ale je klopp lepsi podla mna moj nazor. To co dokazal klopp spravit s dortmundom a teraz co predvadza s liverpoolom je uzastne. Neviem ci gaurdiola by dokazal spravit s priemerneho muzstva toto. Teraz v city mu dali peniaze tak si vyskladal tym podla svojich predstav a funguje to jasne ze naordinoval tam aj svoju taktiku a dal city nieco zo seba. Mam bratranca ktory fandi bayernu 30 rokov a pozera ich zapasy chodi na ich zapasy pravidelne a on sam mi povedal ze to bolo cele zle jasne bundesligu vyhravali ale tam tej konkurencii moc nie je. Ked vyjde rok dortmundu ako teraz tak je tam že nejaka komkurencia ale inac nic

Danny

5
2019-04-14 20:40:17

suhlasim uplne ... klopp je skvely trener ktoreho som si tu prial velmi dlho ... s dortmundom tusim vyhral 2x ligu a aj viac poharov kde porazil bayern + bol vo finale LM s priemernym muzstvom a teraz za tie 3 roky co trenuje liverpool tak klobuk dole ... fakt vyborny trener ... guardiola nikdy nemal priemerny tym ... barca, bayern, man. city .... by som chcel vidiet co by spravil s takym liverpoolom alebo dortmundom... samozrejme pep je nas :)

Kent1

2
2019-04-14 21:02:57

Tak len tiež som tym nechcel znizovat gaurdiolove kvality ktore bezpochyby ma. Je to uzastny trener a je nas ako pises!! Strasne by som ho chcel na spät myslim si ze stupla by aj produktivita la masia ked by dal viacej sanci mladym ako taky valverde, ked zase treba chapat aj valverdeho lebo su tam ziadane vysoke naroky a proste on nechce riskovat.

FCBarcelona2018

1
2019-04-16 13:43:57

Griezman si po pokazil v minulej sezóne, keď už bol s Barcou prakticky dohodnutý a zrazu cúvol. Tak už nech si zostane v Atleticu.. Mi ho aj tak nepotrebujeme.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.