Joan Gaspart ako niekdajší prezident FC Barcelona poskytol rozhovor pre kanál Ídolos, v ktorom hovoril o prestupe Messiho na Camp Nou či o svojom prvom stretnutí s fanúšikmi Realu Madrid.

Messi

"Keď sa Messi presťahoval do Barcelony, mal len 15 rokov. Vtedy nikto neočakával, že sa stane tým, kým je dnes, čiže najlepším hráčom na svete. Keď som odsúhlasil jeho príchod, nebol som si vedomý toho, že časom sa stane jedným z najlepších hráčov na svete aj celej histórie futbalu. Carles Rexach ho videl skôr v zápasoch proti horším tímom, bol si vedomý toho, že je to veľmi sľubný hráč, ale nie až taký skvelý ako sa neskôr ukázalo. Keby by som bol prezidentom v momente, kedy sa Messi stane súčasťou prvého tímu, určite by som bol prezidentom aj v ďalšom období."

Nevydarený prestup Huga Sáncheza

"Hugo by s určitosťou zmenil históriu klubu. Urýchlil som prestup, v Madride sme podpísali zmluvu, keď ešte hral za Atlético. Neskôr sme to išli osláviť do mexickej reštaurácie. Vtedajší tréner Terry Venables v tom čase povedal, že Huga nechce, chce len Steva Archibalda, takže sme museli všetko zrušiť."

Buffon

"Aj jeho sme mohli kúpiť. Brankári vtedy neboli našťastie tak nevyhnutí ako napríklad útočníci. Napriek tomu Josep Maria Minguella naliehal, aby sme tento prestup uzavreli. Vždy sme však mysleli na lokálnych brankárov a preto sme radšej nekúpili nikoho zo zahraničia a pod vplyvom toho názoru, že na brankára by sme nemali minúť toľko peňazí, sme z toho prestupu rezignovali."

V bare s ultras Realu Madrid

"Jedného dňa, po remíze s Realom, som vstúpil do baru a objednal si pivo. Všetci mlčali ako na pohrebe. Chlapec ma oslovil a spýtal sa ma, či som ich prišiel vyprovokovať, pretože v tomto bare sa stretli ultras Madridu. "Ty si tu ten najnenávidenejší muž," povedal. Odpovedal som mu, že možno som aj hlúpi, ale nie natoľko, aby som vošiel do klietky s levom. Chlapec svojim kamarátom povedal, že som skur*****om, ktorý nenávidí Real, ale popravde som taký istý ako oni, len z druhej strany. "Nie je jedným z nás, ale ukážme mu trochu rešpektu, vypije len pivo a pôjde po svojom," poprosil. Vypil som teda pivo a chlapec ma odviedol k dverám, kde mi dal dobrú radu: "Pomaly, nech vám nenapadne utekať. Ak to urobíte, budeme vás všetci naháňať a nezodpovedám za to, čo sa potom môže stať. Prosím, nebojte sa. Pokiaľ nebudete utekať, oni sa ani len nepohnú." To je niečo pozitívne na tému ultras Realu. Zachránilo ma to, že oni sami uznali, že cítia tú istú športovú nenávisť voči Barcelone, ako je voči Realu."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

2sjr

12
2019-05-18 11:46:59

Minulú sezónu sa mi pošťastilo byť na zápase Barcelóna Atlético Madrid a sedieť medzi pernamentkármi na hlavnej tribúne . Medzi nami sedelo aj zopár fanúšikov Madridu v ich dresoch. Zo strany fanúšikov Barcelóny som nevidel ani náznak prejavu nenávisti ani len počas prestávky na pivku. No sadnúť si v drese Spartaka medzi Slovanistov a naopak to by som nedal

ombre

3
2019-05-18 14:05:04

To je sice pekne a bezne na hlavnych tribunach aj na Slovensku, ale v kotly za branou by si niekoho v drese Atletica hladal marne..

blauigrana

1
2019-05-18 19:39:09

Boixos nois nikdy nemali problém s Atleticom ba naopak s fans Atletica a Liverpoolu mali najlepšie vztahy

ombre

0
2019-05-18 20:41:28

No o tom silne pochybujem, ale nebudem sa hadat.. s tym Liverpoolom si to ale trosku prestrelil :D naposledy ukradnutych niekolko vlajok Liverpoolu..

blauigrana

1
2019-05-19 01:32:05

naštuduj si to troška :)

blauigrana

1
2019-05-19 01:46:22

existuje viacero skupín...ach ne nechce sa mi fakt :D proste máš to na nete čítaj a uč sa :D

ombre

1
2019-05-19 10:36:06

Tak to mi chces povedat ze ultras Barcelonu su az tak jebnuti ze kradnu vlajky spriatelenemu fanklubu a obracuju ich? :D zvlastne najlepsie vztahy..

blauigrana

0
2019-05-19 19:07:17

prečítaj si ešte raz čo som napísal ty dilino :D mali*

ombre

0
2019-05-24 14:30:25

A ty si debil? :D píšeš mali, len najprv hovoríš o prítomnosti, potom to otočíš že už nemajú, ale mali v minulosti :D :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.