Madridský denník AS sa skontaktoval s osobami z prostredia Ousmane Dembélého, ktoré novinárom priblížili podrobnosti zo života francúzskeho útočníka a komentovali mnohé nespravodlivé špekulácie o jeho osobe.

Neusporiadaný život

"Ousmane býva s mamou a najlepším kamarátom Moustaphom Diattom, bývalým hráčom, ktorého pozná z Borussie Dortmund, kde ten hrával ako krajný obranca v tíme rezervy. Nikto ďalší s ním nebýva, hoci sa stáva, že ho často navštevujú spoluhráči. Je pravda, že rád hráva videohry, zvlášť Fortnite, ale nie je tým posadnutý, nehráva celé noci ako informujú niektoré médiá. Je veľmi nábožensky založený, nepije alkohol, pretože to zakazuje Islam. Snaží sa dodržiavať pravidlá halalu, ale má rád pizzu a niekedy si nemôže pomôcť, tak si ju objedná."

Zranenia

"Dembélé je veľmi zaskočený z dôvodu všetkých tých zranení, ktoré sa mu prihodili, pretože keď hrával v Borussii, žiadne problémy nemal. Priznal, že počas prvej sezóny urobil chybu, keď sa snažil získať loptu. Ubezpečuje však, že ďalšie zranenia sú len smola. V súčasnosti sa zotavuje a pripravuje sa na zápas proti Granade alebo Villarrealu."

Nedostatok disciplíny

"Priznal, že sa dopustil viacerých chýb, ale už dlhší čas mu nikto v šatni nemôže nič vyčítať. Prekvapila ho reakcia spoluhráčov, keď sa do médií dostala informácia o tom, že meškal na tréning, pretože očakával skôr podporu ako kritiku. Nedostal však pokutu, čo svedčí o tom, že pre klub nejde o závažný priestupok. Pokiaľ ide o polemiku týkajúcu neúčasti na lekárskych vyšetreniach, Ousmane tvrdí, že cítil iba kŕč, ale nemyslel si, že sa môže jednať o niečo vážnejšie, preto situácii neprikladal veľkú dôležitosť, no pochopil, že urobil chybu."

Hosťovanie do PSG

"Je pravda, že hráča kontaktoval Thomas Tuchel, s ktorým spolupracoval v Borussii, aby sa ho opýtal, či by chcel prestúpiť do PSG, no Dembélé ho ubezpečil, že ešte nedosiahol ciele, ktoré si stanovil pred prestupom do Barcelony a že nemá zámer sa vzdať len tak ľahko. Takisto mu povedal, že prestup do PSG by bol krom vzad."

Griezmann

"Jeho príchod do Barcelony Dembélého veľmi potešil. Považuje ho za svojho veľmi dobrého spoluhráča z reprezentácie. Prítomnosť iných Francúzov v tíme je pre neho takisto dôležitá, keďže je dosť nesmelý."

Valverde

"Futbalista má s trénerom čisto profesionálne vzťahy. Niekedy by chcel mať s trénerom lepší kontakt, ale z dôvodu množstva hráčov v tíme chápe, že by to bolo ťažké. Z tohto hľadiska mu chýba Thomas Tuchel, ktorý mal s hráčmi bližší vzťah. Spomína si, že počas jeho prvých dní v Borussii mu tréner povedal: 'Je mi jedno, čo robíš mimo trávnik, si mladý, nezamestnám detektíva alebo kohokoľvek, aby ťa sledoval. Pokiaľ budeš hrať dobre, nemám problém, ale pokiaľ jedného dňa zakopneš, začnem ti zrátavať všetko, čo si mimo trávnik urobil'. S Valverdem podobné rozhovory nemáva."

Médiá

"Ousmane je veľmi sklamaný, pretože ako ubezpečuje, množstvo informácií na jeho tému nemá nič spoločné s realitou. Spomína si na to, ako sa písalo, že svojmu kamarátovi dáva 15 000€ mesačne, aby s ním trávil čas alebo rovno celé dni a že konzumuje nezdravé jedlo. Je mu ľúto toľkých nepravdivých správ, ktoré nespravodlivo poškodzujú jeho imidž."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Martin77

36
2019-09-21 08:30:38

Nojo některým hráčům to trvá než dozrají. Bohužel Dembélé má nálepku 120 mega a tím od něj všichni očekávají, že bude hned hotovým hráčem. Chladný přístup jaký má Valverde k hráčům může být problém, hlavně u těch mladých. Ty potřebují obzvláště vést... než třeba takový 32 letý Piqué.

Culesking

32
2019-09-21 09:47:35

V originálnom článku sa ziadny Fortnite a to o Dembeleho prvom dni v BVB nespomína, tak Lukas prosím ta, píš len to, čo tam je fakt spomenuté a nie výmysly.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.