Pred zápasom La Ligy Santander s Atléticom Madrid vám prinášame komentár zástupcu šéfredaktora denníka SPORT Lluisa Mascará. 

V hre je líderská pozícia. Madrid mal síce poriadne problémy (a potreboval pomoc rozhodcov), ale napokon na ihrisku Alavés zvíťazil. Pred koncom kola sa tak dostal na chvíľu na čelo tabuľky, no ak sa na prvú priečku chce vrátiť Barca, potrebuje dnes večer na Wanda Metropolitano triumfovať. Pre blaugranas pôjde hneď z troch hľadísk o skúšku ohňom. Po prvé, ide o spomínaný líderský post (v súčasnosti je tabuľka taká vyrovnaná, že Barca môže stále skončiť aj štvrtá). Po druhé, tím bude chcieť potvrdiť svoju dobrú formu po stretnutí s Borussiou Dortmund. A po tretie, pôjde o skúšku pre Griezmanna, ktorý musí potvrdiť, že má popri dlhodobo zranenom Dembélém nespochybniteľné miesto v ofenzívnom tridente po boku Lionela Messiho a Luisa Suáreza. Sú to tri skúšky ohňom pre Barcu, ktorá už dlhodobo vyvoláva značné pochybnosti. Prišiel čas na to, aby na ne nechala zabudnúť. Na všetky - začínajúc tými, ktoré sa týkajú jej hry, ktorá je základom všetkého.

V Lige majstrov urobil Valverdeho tím proti nemeckému súperovi dôležitý krok vpred. Barca odohrala duel, ktorý mal oveľa bližšie k výkonu, ktorý očakávame od ašpirantov na všetky tituly. Aj tak má však od neho stále poriadne ďaleko. V každom prípade, dôležitý je každý krok, akýkoľvek je malý. Ak budú chcieť azulgranas na Wande zvíťaziť, všetci ich hráči si budú musieť siahnuť na dno svojich síl. Potrebná tiež bude spolupráca Griezmanna a Messiho. Francúz, bez tlaku, že by ostal na lavičke náhradníkov, by mohol herne explodovať a ukázať svoju nespornú kvalitu, no v prvom rade dobrý vzťah so zvyšnými dvomi spoluhráčmi z ofenzívy. 

No a napokon, okrem troch skúšok ohňom je tu i jedna výzva. Messiho výzva proti Atléticu. Argentínčan ešte na novom štadióne rojiblancos neskóroval - dva zápasy a ani jeden gól. Zaujímavé to je, keďže Atlético patrí medzi jeho obľúbené obete, Simeoneho mančaft prekonal dvadsaťdeväť ráz v tridsiatich ôsmich dueloch (dvadsaťštyrikrát v lige), no ešte na Estadio Vicente Calderón. Dnes si bude chcieť otvoriť strelecký účet aj na novom svätostánku. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Barcelona2002

19
2019-12-01 13:17:41

Dúfam že Leo a Griezmann si budú dneska na trávniku rozumieť

harry525

9
2019-12-01 13:35:36

Tipujem dnes, ze Messimu sa podari gol z priamaku... Neviem preco, ale mozno aj preto, ze Atleti budu hrat ten svoj typicky tvrdy futbal a faulami sa to bude len hemžiť....:)

Milan87

14
2019-12-01 14:27:31

Myslím že tak ako sa včera pracovalo na tom aby mal Real 3 body, tak pilne bude pracovat ten komediant Lahoz aby sme mali 0.
A zase zápas keď môže priamo zasiahnut aj do classica nejakym vylučenim. Holt na poprve mu to nevyšlo tak mu dali druhu sancu. 
Toto není normalne

MisoVasko

3
2019-12-01 14:44:23

Mužeš dát konkrétní příklady? Kupříkladu penaltu měl soupeř realu

plcd

5
2019-12-01 16:20:45

Pozeral si tento zápas?Lebo k tej penalte sa súper dostal až po 3 porušení pravidiel(za 15 sekúnd).1- Marcelo úder lakťom do tváre 2-lopta padla Marcelovi na ruku 3- Ramos úder lakťom do hlavy-až tu odpískal pok.kop.Prezraď,čo vás nutí vás bielych registrovať na našej stránke?

Pader

11
2019-12-01 14:47:05

už vidím jak pri prvom dotyku Griziho z loptou budú praskať poháre z toho piskotu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.