V januári sa hovorilo veľmi veľa o tom, že Barcelona ponúkla Xavimu Hernádezovi post trénera prvého tímu. Španiel mal nakoniec odmietnuť a Barcelona následne prostredníctvom Erica Abidala poprela, že Xavimu niečo ponúkla. Rozhlasová stanica Cadena SER však tvrdí, že to celé bolo inak. Xavi dal Barcelone niekoľko podmienok.

Rádio sa odvoláva na svoje zdroje z prostredia klubu, ktoré tvrdia, že tréner dal Barcelone 8 podmienok. Ak ich Katalánci splnia, potom zváži prijatie ponuky na post trénera prvého tímu.

1. Prácu začne v júli, nie v januári.
2. Maximálna kontrola nad športovým oddelením.
3. Zamestnanie Carlesa Puyola, ktorý by mal blízko do klubových kancelárií, ale aj k trávniku.
4. Prinavrátenie úloh pre Joana Villu, ktorého Xavi považuje za svojho športového otca.
5. Zamestnanie Jordiho Cruyffa.
6. Zmeny v lekárskom tíme a takisto výmena súčasného šéfa.
7. Zamestnanie jeho brata Oscara Hernándeza v trénerskom tíme.
8. Úplná kontrola na akadémiou, možnosť realizácie globálnej vízie.

Cadena SER dodáva, že Josep Maria Bartomeu bol týmto zoznam podmienok zaskočený a odmietol možnosť ďalších rokovaní, pretože nového trénera chcel zamestnať už v januári.

Stojí za zmienku, že ďalšou osobou, ktorá potvrdila, že Barcelona klamala, bol Gabi: "Xavi nám povedal, že Barcelona sa s ním nedávno stretla, ale že zostane s nami, pretože jej ponuku odmietol. Myslím, že ani neváhal, nebola to tá správna chvíľa, aby prestúpil do Barcelony. Xavi podľa mňa vie, že vždy bude mať šancu tam pracovať, ale on sa rozhodne kedy. Slová Abidala? Je to trochu cirkus, nielen vo veci s Xavim, ale vo všeobecnosti v celom futbale. V zlom svetle sa ukázala Barca, nie Xavi," dodal hráč.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Ortiz

top komentár
50
2020-02-21 11:46:40

Xavi by se mel co nedrive vratit. Ten by to tu cele dal do poradku

Toky

top komentár
57
2020-02-21 11:52:49

To nieje o zmene len v podobe príchodu Xaviho. Je treba vymeniť, vedenie klubu, organizačný tým a polovicu lavičky.

Grendo

top komentár
46
2020-02-21 11:57:45

presne tak, najprv musi prec Bartomeu, Abidal atd...a potom sa mozme bavit o celkovej revolucii, ktora bude pod znackou prichodu Xaviho...Inak to nema zmysel a dopadne to zase cele zle....

kov3

17
2020-02-21 12:35:34

Ono to nedopadne, ono to už tak je....

mikimi122

29
2020-02-21 12:52:57

Skoro každá jedna podmienka (možno až na jeho brata) by mala neskutočný vplyv na našu budúcnosť a to v dobrom slova zmysle. Presne to treba zlepšiť. Neskutočne rád by som videl späť Puyola v klube, ktorý by mohol byť aj Xaviho asistentom ak by sa dalo (ten by ich vedel cez polčas vyburcovať) a taktiež aj Jordi Cruyff by bol skvelý prínosom. Taktiež aj zmena lekárskeho tímu by nemusela byť zlá vzhľadom na tie naše zranenia, aj keď to môže byť vina viacerých faktorov. Xavi asi najlepšie vie, prečo tam chce zmenu. Najdôležitejšie body sú ale podľa mňa 2 a 8. Kontrola nad športovým oddelením a akadémiou sa musí znova vrátiť do starých koľají. Už proste o prestupoch nemôže rozhodovať Barto a spol., ktorý sa do toho až tak nevyznajú dobre a ich chybou kupujeme predražených hráčov, ktorý sa nekupujú na správne pozície na ktorých je ich potreba. Hlavne so Xavim chcem aby prišla nejaká revolučná taktika na tie autobusy. Verím, že proste existuje aj účinnejší spôsob ako sa len rozostúpiť okolo súperovej šestnástky, prihrávať si do nekonečna a dúfať, že niekto ten gól za 90 minút strelí.

myzuFCB

20
2020-02-21 12:55:32

ďalší príklad toho, že toto vedenie je veľmi slabé a že je v klube neporiadok ako už dávno nebol. Neviem sa dočkať keď už Bartomue skončí a s ním aj celé vedenie okolo neho. Otras čo spravili s klubu ktorý preberali spoločne s Rosselom od Laportu. Nechcem to porovnávať ale toľko káuz a problémov za Laprortu nebolo

Toky

5
2020-02-21 15:50:55

To je tak keď sa do vedenia klubu dostanú srdcom menedžeri a nie srdcom športovci.

maros1

5
2020-02-21 16:12:50

Chlapec presne vie čo chce a presne vie kde sa dnešní páprdovia z Barcelony nachádzajú - takže tí takúto zmenu nemôžu akceptovať

FCBarcelona2018

7
2020-02-21 17:08:12

Od začiatku, kedy Abidal nastúpil do svojej funkcie vravím, že je potrebné ho vyhodiť a urobiť poriadok v Barci a to poriadný. Ten bordel, aký napáchal Abidal s Bartom v klube, bude veľmi ťažké dať do poriadku a bude to sakramentský tvrdý chlebíček.

2sjr

3
2020-02-21 18:23:41

Xavi presne vie čo Barca potrebuje to Barta desí zo všetkého najviac

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.