Manchester City nemôže v nasledujúcich dvoch sezónach nastúpiť v európskych súťažiach kvôli sankciám zo strany UEFA. To však začína mať následky. Denník Sport informuje, že Kevin de Bruyne zvažuje odchod z klubu, ak City skutočne nebudú môcť nastúpiť v Lige Majstrov.

Slová Belgičana pritiahli pozornosť mnohých elitných európskych klubov na čele s katalánskou Barcelonou. Problémom však budú financie, pretože De Bruyne má podľa transfermarkt hodnotu na úrovni 120 miliónov eur, hoci stojí za zmienku, že ešte v decembri mal hodnotu 150 miliónov eur. "Dva roky bez európskych súťaží je veľmi dlho. Klub nám povedal, že sa odvolá a že je takmer na 100% istý, že má pravdu. Z tohto dôvodu čakám a uvidím, čo sa stane. Verím v moje mužstvo," povedal záložník v rozhovore pre Het Laatste Niews.

"Potom všetko preanalyzujem. Dva roky sú veľmi dlho. Ak by to bolo rok, bolo by to možné. Nedovolím, aby moje rozhodnutie záviselo od toho, čo urobí Pep. Pracoval som s inými trénermi a pokiaľ Pep odíde, budem musieť pracovať s niekým iným," dodal De Bruyne, ktorý naznačil, že je otvorený odchodu z Manchestru City. Belgičan je pritom v posledných rokoch jedným z najlepších hráčov na svete.

"V posledných rokoch mali o mňa záujem mnohé kluby. V City som veľmi šťastný, hrám v jednom z najlepších klubov na svete či v Anglicku, v najviac vyrovnanej lige a páči sa mi to. Byť najlepším je stále výzvou, potrebujem to. Čo bude, to bude. V posledných piatich rokoch som sa nesnažil odísť zo City. Pri mojich posledných prestupoch som sa snažil zachovať pokoj. Nikdy som nemal problémy a počkal som si na svoj moment," zdôraznil hráč.

Možnosť predĺženia zmluvy De Bruyneho s The Citizens je však vzdialená: "V súčasnosti nevedieme rokovania na túto tému. Neviem, čo sa stane. Keď sa sezóna skončí, budeme sa môcť pozrieť na budúcnosť. Teraz nie je čas na to, aby sme o tom premýšľali," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2020-05-04 10:12:42
No posila by to byla neuvěřitelná, o tom žádná.
2020-05-04 10:15:32
Podľa mňa najlepší záložník na svete momentálne.