Trénerský štáb Barcelony musí rozhodnúť o tom, kto bude v sezóne 2020/2021 kryť chrbát Ter Stegenovi v bránke. V súčasnosti je dvojkou Neto, ale v rezerve klubu sa nachádza niekoľko veľmi talentovaných gólmanov, ktorí čakajú na svoju šancu.

Stále nie je jasné, kto bude v budúcej sezóne náhradným brankárom prvého tímu. V prípade odchodu Neta patrí medzi kandidátov André Onana, ktorý bol v minulosti brankárom v La Masii. Klub má však problém, pretože v akadémii sa stále nachádza niekoľko talentovaných brankárov, pre ktorých už pomaly dochádza priestor.

Veľkú šancu nahradiť Neta má Iñaki Peña, ktorý bude hlavným súperom Andrého Onanu o tento post v mužstve. Rodák z Alicante bol často prítomný na tréningoch prvého tímu už za éry Ernesta Valverdeho a využil zranenie Brazílčana, aby na trénerský štáb urobil veľmi dobrý dojem. 11-krát bol povolaný na zápasy prvého tímu vo všetkých súťažiach.

Stojí za to spomenúť aj Aranu Tenasa z Juvenilu A, ktorý sa v poslednom čase stal lídrom svojho mužstva. Medzi jeho prednosti patrí predovšetkým hra nohami. Na minuloročných Majstrovstvách Európy do 19 rokov sa stal brankárom základu v reprezentácii a chytil aj pokutový kop, ktorý nakoniec rozhodol o víťazstva Španielska na turnaji. Vedenie klubu si uvedomuje, že hodnota Tenasa narastá, preto usilovne pracuje na predĺžení jeho zmluvy, ktorá končí v júni. V budúcej sezóne sa talentovaný brankár presunie do rezervy.

Zabudnúť nemôžeme ani na Lazara Carevića, ktorý bol v roku 2019 nominovaný v ankete Golden Boy. Kariéru 21-ročného brankára skomplikovali zranenia. Zmluva mu takisto končí v júni a stále nie je jasné, či bude predĺžená.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-05-24 11:10:21
Onana by bol dobrý, ak by tu nebol terko, ale zbytočne by sme premrhali jeho talentom, ak by sedel na lavičke podobne ako Cillessen
2020-05-24 11:33:48
Tu nie je čo riešiť. Na dvojke nám bohate postačí aj Peňa a nemusíme zbytočne vyhadzovať ďalšie milióny na hráča, čo odohrá fakt minimum zápasov. Áno na jednu stranu tu je aj riziko toho, že sa pred veľkým zápasom LM zraní Stegi a odohrať to bude musieť Peňa, ktorý by nám mohol uškodiť ako napr. teraz Adrian Liverpoolu, ale to budeme musieť risknúť.