Emerson, pravý obranca Betisu, poskytol rozhovor pre Radio Marca, v ktorom komentoval návrat k tréningom a porozprával aj o svojich plánov do budúcnosti. Médiá neustále informujú o tom, že 21-ročný mladík má počas leta posilniť Barcelonu resp. že Barcelona môže hráča dokonca predať.

Plány do budúcnosti

"Myslím, že v Betise zostanem aj v budúcej sezóne, vždy hovorím to isté, chcem ukončiť sezónu a neskôr sa porozprávame o mojej budúcnosti, čo urobím alebo čo neurobím. Mám však zmluvu s Betisom, som veľmi šťastný a chcem tu hrať aj naďalej. Budeme si musieť počkať do konca sezóny, vtedy sa porozprávam s mojim agentom, ale vo všeobecnosti chcem zostať tu."

Ďalší rok zmluvy

"Samozrejme. S Betisom mám zmluvu ešte na jeden rok, do júna 2021. Som tu veľmi šťastný, s mojou rodinou, úžasným mužstvom, neuveriteľnými fanúšikmi, mestom a podľa mňa budem pokračovať v pôsobení v drese Verdiblancos. Do Barcelony môžem prestúpiť v júni 2021, ale nateraz zostanem tu."

La Liga

"Musíme byť psychicky silní, pretože hrať bez fanúšikov je niečo iné ako s nimi. Na začiatku nás to bude niečo stáť, potom sa prispôsobíme. Musíme sa prispôsobiť, zmeniť isté veci, musíme sa sústrediť ešte viac ako predtým. Musíme byť aj fyzicky silní, pretože pôjde prakticky o inú súťaž."

Boj o európske poháre

"Máme dobré aj zlé momenty, ako veľa iných mužstiev, ale teraz to bude iné súperenie a máme tých správnych hráčov, aby sme boli v hornej časti tabuľky. Budeme pracovať, aby sme sa tam dostali. Boli by sme sklamaní, ak by sa nám to nepodarilo dosiahnuť. Sme ambiciózni a nemôžeme byť v situácii, v ktorej sa nachádzame. Týchto 11 zápasov bude pre nás veľmi dôležitých."

Sevilla favoritom derby?

"Nie. Vieme, že Betis má mužstvo, ktoré je schopné poraziť každého. Vyhrali sme nad Realom Madrid a môžeme vyhrať aj nad Barcelonou, Sevillou a každým iným mužstvom. Sme v dobrom období, možno lepšom, než Sevilla, hoci to nepotvrdzuje tabuľka, len hra a pocity. Máme mužstvo, ktoré môže vyhrať a budeme o to bojovať. V derby a v takýchto zápasoch favorit nie je. Je to výnimočné stretnutie a obe mužstvá môžu vyhrať alebo prehrať. Dúfame, že zvíťazíme."

Reprezentácia

"Samozrejme, že ako Brazílčan chcem byť v reprezentácii. Tréner pricestoval na zápas s Getafe a vtedy sa mi nedarilo najlepšie, no nepozrel si len jeden zápas, ale celý výber zápasov. Som spokojný, každému sa pritrafí aj horší zápas. Myslím si, že vo všeobecnosti som odviedol dobrú prácu a musím sa aj naďalej rozvíjať, aby som častejšie hrával v reprezentácii."

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.