Leo Messi sa nehodlá vzdať boja o prvenstvo v ankete Zlatá kopačka. V súčasnosti však poradie strelcov v Európe vedie Robert Lewandowski, ktorý postupne navyše svoj náskok pred súpermi. Argentínčan stále čaká na obnovenie La Ligy. Kapitánovi Barcelony zostáva odohrať ešte 11 zápasov.

Robert Lewandowski nastrieľal od obnovenia Bundesligy už štyri góly a v súčasnosti má v štatistike 29 gólov, vďaka čomu vedie poradie v ankete Zlatá kopačka o najlepšieho strelca v Európe. Leo sa nachádza priebežne na šiestej pozícii s 19. nastrieľanými gólmi, no nehodlá sa vzdať. Argentínčan má stále k dispozícii 11 zápasov, aby svoje strelecké štatistiky vylepšil.

Mundo Deportivo pripomína, že Messi počas svojej streleckej kariéry zaznamenal nezvyčajné strelecké série. Najlepšiu sériu z jeho strany sme videli v sezóne 2012/2013 pod vedením Tita Vilanovu, keď v 19. kolách v rade nastrieľal neuveriteľných 30 gólov. Vtedy sa presadil proti klubom ako Real Madrid, Athletic, Atlético, Espanyol, Real Sociedad, Sevilla a Valencia.

Do konca súčasnej sezóny zostáva samozrejme menej kôl, ale Argentínčan už neraz dokázal, že v priebehu krátkeho obdobia dokáže nastrieľať množstvo gólov. Za čias Ernesta Valverdeho nastrieľal 12 gólov v priebehu 8. kôl. V sezóne 2014/2015 pod vedením Luisa Enriqueho zaznamenal 11 gólov len v 6. zápasoch v jednej sérii. Zabudnúť nemôžeme ani na sezónu 2011/2012, kedy bol na trénerskej lavičke Pep Guardiola. Messi v spomínanom ročníku nastrieľal 20 gólov len v priebehu 11. kôl.

V každom prípade je potrebné pamätať na to, že Lewandowski môže svoje štatistiky stále navýšiť, keďže v nemeckej lige zostáva odohrať do konca ešte 6 zápasov. Pre Messiho však nie je nič nemožné.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-02 13:33:43
Môže to dat, ale mašina menom lewandowski čím starší tým lepší ?