Dnes je to presne 5 rokov od posledného víťazstva FC Barcelona v Lige Majstrov. Luis Enrique pri tejto príležitosti prezradil ako motivoval svojich hráčov pred finále v Berlíne s Juventusom.

Barcelona v sezóne 2014/2015 hrala finále v Berlíne s Juventusom. Luis Enrique si pre hráčov pred zápasom pripravil príhovor, aby ich správne namotivoval na tento súboj a zároveň, aby ich zbavil nervozity. Bývalý tréner Blaugranas prezradil ako vyzeral jeho príhovor v hoteli pred zápasom.

"Príhovory, ktoré zvyčajne robím v hoteli, sú taktické, ale v ten deň som hľadal niečo motivujúce, čo by mohlo pomôcť hráčom alebo čo by som si myslel, že by mi ako hráčovi pomohlo. Urobil som teda niečo na spôsob žartu. Na koniec som sa ich opýtal: 'Čo najhoršie sa nám podľa vás môže vo finále stať?' Niektorí začali hovoriť. Xavi a Alves, veteráni vo všeobecnosti, hovorili: 'Nebudeme verní nášmu štýlu', tieto veci súvisiace s futbalom. Ja so im povedal: 'Najhoršie, čo sa nám môže stať, je byť hráčom Juventusu a čeliť Barcelone. Predstavte si brániť Suareza, Neymara, Messiho, Iniestu, Busquetsa... Predstavte si, že potrebujete streliť gól Marcovi, že ste Morata a pokúšate sa streliť gól cez Piquého či Mascherana, že ste Evra a musíte brániť útoky Alvesa...'. Bol to trochu žart, ale predstavte si, že je to príhovor Juventusu a hovoríte o Barcelone. Posrali by ste sa. Objavilo sa niekoľko úsmevov a potom ich kvalita urobiť rozdiel," povedal Luis Enrique. Barcelona vyhrala 3:1 a získala piatu trofej Ligy Majstrov v klubovej histórii.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-06-06 10:07:00
Krásna motivačná reč...

Priznávam, že pri menách: Xavi, Iniesta, Alves a pod. , mi až vyšla slza. Popri spomínaní na nich :^)