Javier Aguirre sa zúčastnil tlačovej konferencie pred dnešným zápasom s Barcelonou. Zdôraznil, že získať body je pre jeho mužstvo nesmierne dôležité.

Kto nemôže hrať?

"Oscar a Siovas, z dôvodu kariet. Zranený nie nie nikto."

Môže mať chyba proti Realu Valladolid vplyv na Cuellara a Awaziema?

"Myslím si, že nie. Po zvyšok zápasu hrali tak ako som povedal. Robili to, o čo som ich žiadal. Sú to ojedinelé chyby, ktoré sa jednoducho prihodia. Každý ich robí. Ja ako prvý. Za tú akcie nesiem najväčšiu zodpovednosť ja. Valladolid hral neskôr svoj zápas. Bolo by to iné, ak by sme konali zle vo všetkých akciách, ale odohrali sme kompletný zápas."

Aký odkaz pošleš fanúšikom pred výjazdom na Camp Nou?

"Musíme vybehnúť na trávnik, aby sme vyhrali. Naposledy sme prehrali a tieto body je potrebné získať. Inou vecou je už to, ako to urobíme. Musíme sa pokúsiť. Máme problém s bodmi a zápasov je čoraz menej."

Čo si myslíš o Braithwaiteovi?

"Mám ho rád ako hráča, je veľmi profesionálny. Vždy sa snaží byť čo najlepším. Na Malorke bol v dobrej dynamike, je silný ako vždy. Je rýchly a zručný, skomplikuje nám život."

Môžete hrať s dvojicou Assale - Guerrero?

"Assale môže hrať od prvej minúty alebo sedieť na lavičke, týka sa to každého zápasu. Tak ako ostatní hráči. Všetci sú zdraví, chcú hrať a môžu to urobiť. Každý interpretuje zmeny tak ako chce. Zmena Carilla s Guarrerom kvôli odpočinku? Je to vaša interpretácia. Na tých 10 zápasov máme plán, urobím všetko, čo bude potrebné."

Budete hrať ofenzívnejšie alebo defenzívnejšie, tak ako proti Valladolidu?

"V tom zápase sme mali 70% držanie lopty, vyslali sme 14 centrov. Proti Barcelone to bude ťažké. Súper nám naposledy strelil dva góly... S Barcelonou určite nemôžeme mať viac lopty a zatlačiť ju pred pokutové územie."

Pomôže vám absencia fanúšikov?

"V poslednom kole bolo vidieť, že nechýba intenzita a nevytratila sa koncentrácia. Tréneri využívajú 5 striedaní, takže neprišli zranenia. Nemyslím si, žeby absencia fanúšikov mala vplyv na nás alebo na Barcelonu. Dokáže hrať s fanúšikmi na tribúnach aj bez nich. Dokáže hrať s Liverpoolom aj na Butarque. Je zvyknutá na tlak, určite to bude ťažké. Nehľadáme výhovorky."

Zavedieš veľa rotácie? Pred nasledujúcim zápasom nemáte veľa času na oddych.

"Nemáme hráčov základnej zostavy ani náhradníkov. Komu by som mal dopriať oddych? Všetci sme si rovní, všetci pracujú. Každý zápas je iný a snažíme sa nasadiť hráčov, ktorí sú v daný deň v najlepšej forme. Do úvahy samozrejme vezmeme fyzický aspekt. Nedávno sme však v tomto ohľade vynikali, mali sme rovnaké výsledky ako pred prerušením. Hráči veľa behali. Som spokojný a šťastný, medzi jednotlivými hráčmi nevidím rozdiely. Zmeny urobíme len preto, že si myslíme, že týmto spôsobom vieme uškodiť Barcelone. Neskôr začneme plánovať zápas s Malorkou."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.