Tréner FC Barcelona v prvých dvoch zápasoch po obnovení La Ligy využil služby až 20 hráčov. Len Leo Messi a Marc-André ter Stegen odohrali 180 minút. Šancu dostalo aj niekoľko mladých hráčov, ktorí sa v minulosti zriedkavo objavili na trávniku.

Od momentu obnovenia La Ligy odohrala Barcelona v krátkom čase dvojicu stretnutí s Malorkou a Leganés. Quique Setién si je vedomý toho, že počas nasledujúceho mesiaca dostanú jeho hráči poriadne zabrať a pretože zaviedol rozsiahly systém rotácie, ktorý uľahčujú modifikované predpisy, ktoré umožňujú počas jedného zápasu vystriedať až piatich hráčov. Vďaka tomu sa po obnovení La Ligy objavilo na trávniku až 20 hráčov prvého tímu.

Mundo Deportivo zdôrazňuje, že jedinými hráčmi, ktorí odohrali 180 minút, sú Ter Stegen a Messi. Obaja hráči majú jasné miesto v základnej zostave a majú na hru mužstva rozhodujúci vplyv. Nemecký brankár si v oboch prípadoch dokázal udržať čisté konto, zatiaľ čo Argentínčan strelil 2 góly a na ďalšie 2 prihral.

Po drobnohľadom Setiéna trénovalo v poslednom čase 24 hráčov a len 4. z nich sa na trávniku zatiaľ vôbec neobjavili. Dvaja z nich sú brankári - Neto a Iñaki Peña a potom dvaja hráči do poľa z rezervy - Monchu a Alex Collado. Nie je samozrejme vylúčené, že v blízkej budúcnosti dostanú svoju šancu.

Sport na druhej strane upriamuje pozornosť na to, že dobrý výkon podali iní mladí hráči, ktorí mali šancu ukázať svoje schopnosti v zápase s Malorkou alebo Leganés. Ide o Ronalda Arauja, Ansu Fatiho a Riquiho Puiga. Uruguajský obranca odohral celý zápas proti Malorke a predviedol sa vo veľmi dobrom svetle. V obrane hral isto a podieľal sa aj na ofenzívnych akciách. Zvyšná dvojica mladíkov naskočila do zápasu s Leganés. Ansu sa objavil v základnej zostave, strelil úvodný gól a tréner ho stiahol na začiatku druhého polčasu. Riquiho poslal na trávnik z lavičky na posledných 20 minút za stavu 2:0 a mladík rozhodne nesklamal.

Počet minút, ktorý jednotliví hráči odohrali v prvých dvoch zápasoch po obnovení La Ligy:

Marc-André ter Stegen: 180
Leo Messi: 180
Gerard Piqué: 163
Antoine Griezmann: 147
Ivan Rakitić: 135
Sergio Busquets: 135
Sergi Roberto: 124
Junior Firpo: 96
Arthur: 92
Jordi Alba: 90
Clement Lenglet: 90
Martín Braithwaite: 90
Ronald Araujo: 90
Frenkie de Jong: 84
Arturo Vidal: 72
Luis Suárez: 69
Nélson Semedo: 56
Ansu Fati: 54
Samuel Umtiti: 17
Riqui Puig: 17
Neto: 0
Iñaki Peña: 0
Alex Collado: 0
Monchu: 0

zdroj: sport.es marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.