Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Nevzdávame sa" - Mundo Deportivo cituje slová Gerarda Piquého na titulke, ktorý na Twitteri napísal: "Sme Barcelona a ešte nie je koniec. Boj do samého konca je súčasťou našej DNA". Zakopnutie na Balaídos posilnilo hrdosť tímu, ktorý La Ligu nepovažuje za ukončenú. Arthur podpísal kontrakt s Juventusom a dnes bude výmena s Miralemom Pjanićom uzatvorená. Na vrchu titulky: Barcelona a Baskonia zabojujú o titul Španielska. Real zdolal Espanyol vďaka gólu Casemira a pred Barcelonou má dvojbodový náskok. Los Pericos nezametali ako nová metla pod vedením nového trénera Rufeteho a od záchrany v lige ich delí takmer 10 bodov.

"Kúpený" - Sport informuje, že Pjanić absolvoval lekárske testy v Turíne a je už hráčom Barcelony. Chýba už len to, aby záležitosť oficiálne potvrdila aj Barcelona. Bosniansky záložník zostane v Juventuse do konca sezóny. "Predaný!" - denník informuje, že Arthur prestúpi z Barcelony sotva po dvojročnom pôsobení, pričom bol považovaný za "nového Xaviho". Brazílčan odchádza do Juventusu v rámci výmeny dohodnutej s talianskym klubom. Basketbalisti Barcelony postúpili do finále ligy ACB a v rozhodujúcom zápase čelia Baskonii. Na spodku titulky: Real nezakopol na Cornella a Espanyol je veľmi blízko vypadnutiu.

"Postúpili" - L'Esportiu informuje, že Barcelona jasným spôsobom zdolala Burgos v prvom semifinále a v utorok si zahrá vo finále s Baskoniou. Denník ďalej píše, že Espanyol pri debute Rufeteho nezareagoval a v zápase s Realom Madrid nezískal body, hoci mužstvo bojovalo až do samého konca. Arthur podpísal s Juventusom zmluvu na 5 rokov. Pjanić už absolvoval lekársku prehliadku. Vicente del Bosque spomína na Majstrovstvá sveta 2010 a uviedol, že bolo pekné to všetko zažiť, ale turnaj už hodil za hlavu a neskôr si zápasy zo šampionátu nepozeral. Girona prehrala s Malagou 0:2 a urobila ďalší krok vzad v boji o postup do Primera Division.

"Génius úraduje v La Lige" - Marca informuje o góle Casemira po fantastickej pätičke od Karima Benzemu. Real si vďaka tejto akcii posilnil pozíciu lídra v tabuľke. Valencia prehrala v derby s Villarrealom 0:2 a v zápase Levante s Betisom sme videli až 6 gólov (4:2). Eibar získal v zápase s Granadou viac, než tri body (2:1) a Getafe a Real Sociedad dnes zabojujú o prvé víťazstvo po obnovení súťaže. Denník informuje o zlej atmosfére v Barcelone. Na Balaídos došlo k stretu medzi Quiquem Setiénom a mužstvom. Arthur podpísal s Juventusom zmluvu na 5 rokov. Barcelona a Baskonia zahrajú vo finále ligy ACB.

"Skvelá akcia pätičkou od lídra" - AS píše, že Casemiro strelil Espanyolu gól po geniálnej prihrávke Benzemu. Real získal dvojbodový náskok pred Barcelonou: "Sme Barcelona a boj je súčasťou našej DNA" - Piqué signalizoval vieru mužstva. "Simeone sa ponáhľa na Camp Nou" - denník píše, že Atlético neprehralo už v 12. zápasoch a má na konte 4 víťazstvá v rade. Basketbalisti Barcelony zahrajú zajtra vo finále ligy ACB s Baskoniou.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
Marian Premium
2020-06-29 20:44:54
Bola to fantastická prihrávka pätičkou. Suárez dal pätičkou dokonca fantastický gól pred coronou. Obe akcie svedčia o sebavedomí hráča. Je jasné, že je to náhoda, že obe akcie skončili megaúspešne, ale bez toho sebavedomia by to ani neskúsili. Risk je zisk, aj keď nie vždy.